'Franse bond zet voorzitter op straat na uitspraken over Zidane'

11 januari 2023, 15:05

Noël Le Graët is naar verluidt niet langer de voorzitter van de Franse voetbalbond. De FFF heeft woensdag besloten dat de 81-jarige bestuurder moet vertrekken. Die conclusie werd getrokken nadat Le Graët eerder deze week opmerkelijke uitspraken had gedaan over Zinédine Zidane.

Meerdere media in Frankrijk melden woensdag dat Le Graët op non-actief is gesteld door de bond. Woensdagochtend is het buitengewoon uitvoerend comité bij elkaar gekomen om de situatie rond de voorzitter te bespreken. De onrust is voor de bond voldoende om Le Graët uit zijn functie te zetten. Philippe Diallo is voorlopig aangesteld als interim-voorzitter, hij neemt de honneurs de komende tijd waar.

Lees ook: 'Le Graët krabbelt terug en belt Zidane om excuses te maken'

Le Graët kwam afgelopen weekend negatief in het nieuws naar aanleiding van uitspraken op de Franse televisie. Daar was hij om de contractverlenging van Didier Deschamps te bespreken. Er werd hem echter ook gevraagd naar Zidane, die in Frankrijk werd gezien als ideale nieuwe bondscoach. "Wat ik doe als Zidane mij probeert te bereiken? Ik zou de telefoon niet eens opnemen", was een van de uitspraken van Le Graët.

Kylian Mbappé

De voorzitter kreeg veel kritiek op zijn uitspraken en ook sterspeler Kylian Mbappé liet van zich horen. 'Zidane is Frankrijk. We respecteren deze legende niet genoeg', schreef Mbappé op Twitter. Ook de Spaanse topclub Real Madrid, waar Zidane jarenlang trainer was, kwam met een statement. Volgens diverse Franse media heeft Le Graët Zidane inmiddels gebeld om zijn excuses aan te bieden voor zijn gedrag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zidane is een goede trainer maar deschamps heeft de titel een keer binnengesleept..dus wat kan die nog fout doen bij zn herkanzing werd ie 2de mwoah ik zou die trainer ook niet vervangen voor zidane misschien na volgend wk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen