Advocaat en ADO dromen: "Vier keer winnen en je zit in de finale"

11 januari 2023, 08:55

Na een moeizame 1-3 overwinning wist ADO Den Haag zich dinsdagavond te plaatsen voor de volgende ronde in de KNVB Beker. Onder leiding van interim-trainer Dick Advocaat wonnen de Hagenezen van Tweede Divisionist Kozakken Boys. Hiermee plaatste ADO zich voor de achtste finales van het toernooi. Advocaat ziet zich zelfs al een sprookje voortdoen. "4/5 keer winnen en je zit in de finale of je hebt hem zelfs al gewonnen", grapte de oefenmeester voor de camera van ESPN.

Dezelfde woorden zei de ervaren trainer tegen zijn spelersgroep, vertelde Advocaat in het interview. "Dit is ook de kortste weg naar Parijs", lacht de 75-jarige.

Moeizame overwinning

In Werkendam was Xander Severina de grote man voor ADO. Hij bracht zijn ploeg op 0-1 en 0-2. Tussendoor kwam ADO met de schrik vrij toen Lars Hutten voor Kozakken Boys een strafschop miste. Toen Kaj Ramsteijn tien minuten voor tijd de 1-2 maakte werd het nog even spannend, maar ADO bleef overeind. In de 98ste minuut liep het via Joël Zwarts nog uit naar 1-3.

ADO kende tot dusverre een rampzalig seizoen. De Hagenezen staan op een vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en namen vlak voor de kerst afscheid van trainer Dirk Kuyt. Zijn vervanger Dick Advocaat moet het seizoen zien te redden. Aankomende vrijdag neemt ADO het in eigen huis op tegen MVV Maastricht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen