ADO en Advocaat komen goed weg, bizarre ontsnapping NAC

10 januari 2023, 22:40

ADO Den Haag heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plekje in de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Op bezoek bij Kozakken Boys kwam de ploeg van Dick Advocaat erg moeizaam voor de dag, maar trok ze onder meer dankzij twee treffers van Xander Severina wel aan het langste eind (1-3). Ook De Graafschap en NAC Breda verdwijnen zaterdagavond in de koker voor de loting van de achtste finales.

Kozakken Boys – ADO Den Haag 1-3

ADO Den Haag bracht eind november het nieuws naar buiten dat Advocaat de nieuwe hoofdtrainer zou worden. De Kleine Generaal was de opvolger van de ontslagen Dirk Kuyt. Onder leiding van Advocaat moet ADO de weg omhoog zien te vinden. Dat gaat vooralsnog erg moeizaam. In de competitie werd er sinds de komst van Advocaat pas één keer gewonnen. Ook in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys, dat uitkomt in de tweede divisie, ging het dus heel moeizaam. Severina opende na 34 minuten de score voor de bezoekers. Lang leken zij daar niet van te kunnen genieten. Kozakken Boys kreeg vanaf de stip de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Lars Hutten verzuimde die te benutten. Het duurde uiteindelijk tot minuut 70 voordat Severina er met zijn tweede van de avond 0-2 van maakte. Kozakken Boys mocht door een doelpunt van Kaj Ramsteijn nog wel even hopen op een verlenging, maar die kwam er niet. Joël Zwarts zorgde diep in de blessuretijd voor de bevrijdende 1-3.

Bekijk ook: Pijnlijk! Grensrechter wordt slachtoffer tackle in bekerduel ADO

GV & CV Quick – De Graafschap 1-4

ADO Den Hag is niet de enige Keuken Kampioendivisionist die een bekersuccesje goed kon gebruiken. Dat geldt ook voor De Graafschap. De Superboeren draaien een teleurstellend seizoen op het tweede niveau en staan na negentien wedstrijden slechts veertiende. Van de laatste drie competitieduels gingen er twee verloren. Een ticket voor de volgende ronde van het bekertoernooi kwam echter geen moment in gevaar. Siem de Jong opende al na twee minuten de score, waarna Robin Schouten er een kwartier later 0-2 van maakte. De thuisploeg deed via Lennaert Massar snel wat terug, maar een treffer van Basar Önal bezorgde De Graafschap alsnog een comfortabele voorsprong bij rust. Philip Brittijn bepaalde de eindstand in de tweede helft op 1-4.

NAC Breda – FC Eindhoven 2-1

NAC doet het dit seizoen niet veel beter dan De Graafschap. De club uit Breda heeft momenteel slechts twee punten meer dan de Superboeren. NAC boekte afgelopen vrijdag een moeizame zege op Jong PSV en beleefde daarmee toch nog een aardige generale voor het treffen met FC Eindhoven. Maar de supporters van de thuisploeg zaten nog niet eens op hun plek of de bezoekers hadden de score al geopend. Na dertien seconden bracht Charles-Andreas Brym FC Eindhoven al op voorsprong. NAC had weliswaar nog genoeg tijd voor de gelijkmaker, maar die leek niet meer te gaan vallen. Tót invaller Charles-Jesaja Herrmann in de blessuretijd de 1-1 aantekende. In de verlenging waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Strafschoppen leken onvermijdelijk, maar in de dying seconds of the game schoot Rowan Besselink alsnog de 2-1 voor NAC tegen de touwen. Wát een ontsnapping.