'Nog één obstakel staat overgang Weghorst naar United in de weg'

10 januari 2023, 19:15

De overgang van Wout Weghorst naar het Manchester United van Erik ten Hag is een stuk dichterbij gekomen. Volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano zijn de betrokken clubs Besiktas, Burnley én United tot een overeenkomst gekomen over de voorwaarden waaronder de spits het seizoen mag afmaken in Manchester. 

Weghorst staat onder contract bij Burnley, waarmee hij vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Als gevolg daarvan streek de spits afgelopen zomer op huurbasis neer bij Besiktas. Dat zou een bedrag van 3 miljoen euro ontvangen om het huurcontract halverwege te beëindigen. 

Er is echter nog één laatste voorwaarde waaraan moet worden voldaan voordat Weghorst definitief de overstap naar Manchester zou kunnen maken. Besiktas wil de deal namelijk pas goedkeuren op het moment dat het een vervanger voor Weghorst heeft aangetrokken, zo weet Romano te melden.

Stormram

Met Weghorst krijgt Ten Hag er een type spits bij dat hij nog niet tot zijn beschikking had bij de Engelse grootmacht. Vermoedelijk zal de dertigjarige aanvaller vooral als stormram worden gebruikt op het moment dat de club in de slotfase van een wedstrijd wat moet zien te forceren. Op het WK in Qatar zorgde Weghorst met twee treffers tegen Argentinië voor een verlenging in de kwartfinale, waarin het Nederlands elftal uiteindelijk na strafschoppen werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen