Oranje-kandidaat laat zich zien bij rentree Haller voor Dortmund

10 januari 2023, 18:10

Borussia Dortmund heeft in een oefenduel met Fortuna Düsseldorf een ruime zege geboekt. In het Spaanse Marbella werd het 5-1, waarbij Donyell Malen met twee doelpunten in de slotfase een flink aandeel had in de score. De wedstrijd zal echter vooral de boeken ingaan als het duel waarin Sébastien Haller eindelijk speelminuten mocht maken voor zijn nieuwe club.

Malen kwam na rust in het veld bij Borussia, dat op dat moment al een 2-1 voorsprong te pakken had. Al na vijf minuten was het op 1-0 gekomen door toedoen van voormalig Fortuna Sittard-verdediger Felix Passlack. De back bekroonde zijn basisplaats met een vroege openingstreffer maar zag zijn treffer even later ongedaan worden gemaakt toen Dawid Kownacki vanaf de strafschopstip gelijk maakte. Karim Adeyemi zorgde na een half uur spelen op aangeven  van Jude Bellingham voor een nieuwe voorsprong, die Dortmund mee de kleedkamer in nam.

In de rust wisselde Dortmund-trainer Edin Terzic volop en kreeg onder meer Malen zijn kans in het elftal. Een andere invaller, Nico Schlotterbeck, zorgde echter voor de 3-1 met nog zo'n tien minuten te spelen. Op dat moment stond Haller al binnen de lijnen. Een kwartier voor tijd was hij ingevallen voor Youssoufa Moukoko.

Zie ook: Kippenvel: Haller maakt rentree in oefenduel Borussia Dortmund

Doppelpack Malen

Het slotakkoord was voor Malen. In de laatste vijf minuten van het duel trof hij nog tweemaal doel, waardoor Dortmund een ruime zege boekte op de nummer zeven van de 2.Bundesliga. Zijn treffers zullen een welkome opsteker zijn voor de oud-PSV'er, die de laatste weken in verband wordt gebracht met een (tijdelijke) terugkeer in Eindhoven. Malen behoorde tot de afvallers voor de WK-selectie van het Nederlands elftal en kreeg in de eerste seizoenshelft relatief veel speeltijd bij zijn club. Daarin wist hij echter alleen te scoren in een bekerduel in de zomer. Met de rentree van Haller neemt de concurrentie voor een plaats in de voorhoede bij Borussia, dat in de Bundesliga slechts zesde staat op negen punten van koploper Bayern München.