'Goed nieuws voor Oranje en Koeman: rentree Wijnaldum nadert'

10 januari 2023, 16:53

Terwijl landgenoten Memphis Depay en Wout Weghorst nadrukkelijk in verband worden gebracht met een transfer naar respectievelijk Atlético Madrid en Manchester United, werkt Georginio Wijnaldum hard aan zijn herstel. De middenvelder raakte in augustus ernstig geblesseerd, maar komt steeds dichterbij zijn eerste speelminuten sinds lange tijd. En dat is natuurlijk ook goed nieuws voor bondscoach Ronald Koeman.

Wijnaldum maakte in de zomer van 2021 transfervrij de overstap van Liverpool naar Paris Saint-Germain. De oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United zat in Parijs echter vaker wel dan niet op de bank. Dat had grote gevolgen voor Wijnaldum. Zo werd de middenvelder in juni door toenmalig bondscoach Louis van Gaal buiten de selectie gelaten voor de Nations League-duels met België, Wales en Polen. Een harde klap voor Wijnaldum, die er echter op gebrand was zich terug te knokken en via AS Roma alsnog een plekje in de WK-selectie hoopte af te dwingen.

Lees ook: Slot: "Terughalen Wijnaldum of De Vrij absoluut niet realistisch"

De middenvelder maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van PSG naar AS Roma. Het noodlot sloeg echter al snel toe voor Wijnaldum, die op een training een gebroken scheenbeen opliep. Hij zag vervolgens af van een operatie, waardoor hij definitief een streep moest zetten door deelname aan het WK in Qatar. De 'conservatieve revalidatie' heeft ervoor gezorgd dat Wijnaldum langer geduld moest hebben, maar daarvoor lijkt hij op zeer korte termijn te worden beloond. De middenvelder maakte op 15 december zijn rentree op het trainingsveld en een paar dagen later trainde hij zelfs mee met de groep.

Tot een rentree in de wedstrijdselectie kwam het vooralsnog niet, maar als we Sky Sports moeten geloven, komt daar spoedig verandering in. De verwachting is dat Wijnaldum binnen twee weken weer bij de wedstrijdselectie zal zitten. Volgens de berichten trainde Wijnaldum vandaag mee met de groep en zijn de omstandigheden zich 'duidelijk aan het verbeteren'. De middenvelder zelf streeft er naar verluidt in ieder geval naar om er op 26 januari bij te zijn als AS Roma het opneemt tegen koploper Napoli. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen