De Ligt dolblij met komst Blind: "Kunnen heel goed met elkaar"

10 januari 2023, 12:32

Matthijs de Ligt is dolblij met de komst van Daley Blind bij Bayern München. De Nederlandse verdediger verwelkomde zijn oude ploeggenoot deze winterstop transfervrij bij Der Rekordmeister. Daarmee staat de teller op oud-Ajaciedwn alweer op vier, met verder ook nog Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch.

"Daley en ik kunnen het heel goed met elkaar vinden", vertelt De Ligt over de kersverse aanwinst op het clubkanaal van Bayern München. "Hij is een ontzettend goede speler. Heeft heel veel spelintelligentie en is uitstekend aan de bal. Ik denk dat hij ons ook in de belangrijke wedstrijden kan helpen."

Zo'n belangrijke is bijvoorbeeld vrijdag 20 januari bij de hervatting van de Bundesliga tegen nummer drie RB Leipzig. "Dat is een uitstekende ploeg en staat slechts zes punten achter ons", weet De Ligt. "We moeten die wedstrijd goed voor de dag komen, met een hoge intensiteit. Dit is direct een grote wedstrijd. We willen winnen om meteen weer goed teurg in het ritme te komen."

Lees ook: Blind toont zich realistisch bij Bayern München: "Ik ken mijn plek"

Ook over coach Julian Nagelsmann had De Ligt mooie woorden. "Hij praat ontzettend veel mer zijn spelers en lijkt in zijn manier van werken een beetje op Erik ten Hag (met wie hij samenwerkte bij Ajax, red.). Ik voel dat ik elke dag een beetje beter word en voel me ontzettend goed onder deze coach."

Intensiteit Bayern München

De Ligt is zelf ook pas bezig aan zijn eerste seizoen in Zuid-Duitsland en moest naar eigen zeggen na zijn transfer behoorlijk wennen aan de intensiteit. Op het trainingskamp in deze winter kwam hij daar opnieuw achter. "Het was zeer intensief", aldus De Ligt over het trainingskamp momenteel met Bayern München. "Als je drie weken vrij geweest bent, moet je net wat meer geven. We trainen goed, maar het is ook belangrijk om goed te herstellen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen