Dalot geïmponeerd door Ten Hag: "Duidelijk dat hij een goede manager is"

10 januari 2023, 09:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Diogo Dalot is dit seizoen een van de spelers die doorgebroken is bij Manchester United onder Erik ten Hag. De Portugese rechtsback heeft zich opgewerkt tot een van de sterkhouders en daar is hij de Nederlandse coach dankbaar voor. Sowieso is hij onder de indruk van de verrichtingen van zijn oefenmeester.

Dat vertelde Dalot tijdens een persconferentie. "Sinds de voorbereiding wist ik dat ik onder Ten Hag op mijn beste niveau zou moeten zijn, voor hoe hij wil spelen", begon Dalot zijn referaat. "Ik pas denk ik goed in de manier van spelen en bij de dingen die de coach me vraagt om te doen. Ook past dat goed bij de manier waarop ik naar voetbal kijk. Het is duidelijk dat hij een erg goede manager is."

Ten Hag heeft in de voorbereiding conditioneel heel veel gevraagd van de selectie van Manchester United. "Om te kunnen spelen zoals de coach wil, moeten we fysiek heel goed zijn. En dan gaat het gewoon om vooruitgang boeken, proberen te leren, luisteren naar wat hij van je vraagt om te doen. Niet alleen bij mij, maar bij heel veel spelers en het collectief zie je veel vooruitgang. Daar is de coach een van de belangrijkste onderdelen in", loofde Dalot de manager.

Lees ook: Project Ten Hag: op deze posities heeft United nog versterking nodig

Niet alleen de komst van Ten Hag maakt Manchester United sterker, maar ook het aantrekken van Casemiro, Christian Eriksen, Lisandro Martinez en Antony draagt bij aan de ontwikkeling van The Red Devils, weet Dalot. "Het is een voordeel dat we spelers hebben die de Champions League hebben gewonnen. En Martinez nu het WK. Dat brengt winnaarsmentaliteit in het team en dat moet ons naar een hoger niveau helpen. Een niveau waarop we willen zijn", aldus de Portugees. "We zijn een goed team aan het opbouwen, met de juiste mentaliteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen