Sneijder ziet 'het volgende probleem' voor Schreuder bij Ajax

9 januari 2023, 23:43

Wesley Sneijder denkt dat Alfred Schreuder langzaam maar zeker de kleedkamer bij Ajax verliest. De kritiek op de vijftigjarige trainer klinkt luider dan ooit tevoren nu er vier wedstrijden op rij niet gewonnen is in de Eredivisie. Afgelopen weekend werd bij de herstart van de competitie punten verspeeld tegen NEC (1-1).

Schreuder verraste tegen NEC door met Calvin Bassey als linksback te starten, terwijl Owen Wijndal - de beoogde vervanger van Daley Blind - op de bank zat. "Hij is toch de linksback die moet spelen nu Blind weg is? En dan zet hij nu in een keer Bassey op links en Rensch centraal, wat zijn positie eigenlijk ook is. Kudus is het volgende probleem voor Schreuder. Hij heeft zich ziek gemeld nadat hij merkte dat hij niet zou gaan spelen. Je kunt er wel van uit gaan dat het zo is gegaan. Conceição kun je er niet voor hem uit halen, dat is op dit moment het enige lichtpuntje bij Ajax", aldus Sneijder bij Veronica Offside.

Volgens Andy van der Meijde heeft Schreuder moeite met het managen van een team. "Hij kan niet omgaan met spelers, dat is het probleem", aldus de oud-aanvaller, die bijval krijgt van Sneijder. "Daar ben ik het mee eens. Het managen van een elftal is veel belangrijker dan de lijnen uitzetten op het veld. Dat kan iedereen. Hij verliest langzaam de kleedkamer. Die is hij al gedeeltelijk verloren. Hij moet teruggaan naar de basis. Wat gaat hij nu doen? Kiest hij voor kwaliteit, waarbij hij maar één keer een pijnlijke boodschap bij sommige spelers moet brengen? Of kiest hij ervoor om iedereen te vriend te houden? Dat gaat niet werken."

Pasveer

Remko Pasveer is een van de spelers die Schreuder volgens Sneijder kwijt is. De doelman is het hele seizoen eerste keeper geweest, maar lijkt door de komst van Gerónimo Rulli naar de bank verwezen te worden. Opvallend genoeg heeft Schreuder de consequenties van de komst van de Argentijnse doelman niet besproken met Pasveer. "Dat bespreek je toch eerst met hem. Die mededeling kun je niet voor een camera doen tegenover een speler die heel belangrijk voor je is geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen