AZ heeft beet en versterkt zich per direct met 'topkandidaat' Ryan

9 januari 2023, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft Mathew Ryan binnen. De dertigjarige Australische doelman komt per direct over van FC Kopenhagen en tekent in Alkmaar een contract tot de zomer van 2024.

AZ haalt met Ryan een ervaren keeper binnen. De Australiër kwam eerder uit voor onder meer Club Brugge, Valencia, KRC Genk, Brighton & Hove Albion, Arsenal en Real Sociedad. "Hij heeft op verschillende niveaus laten zien dat hij goed is en was vanaf het begin onze topkandidaat. We zochten iemand die er direct staat als hij fit is. Dat is hij. Alles past wat dat betreft in het plaatje", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts.

Ryan moet in Alkmaar de concurrentiestrijd aangaan met Hobie Verhulst, op dit moment (nog) de eerste keuze onder de lat. Van Peter Vindahl Jensen werd kortgeleden tijdelijk afscheid genomen. De Deense doelman wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan FC Nürnberg, dat uitkomt op het tweede niveau van Duitsland. Ryan zal nog niet meteen in actie kunnen komen voor AZ, daar zijn werkvergunning nog in orde moet worden gemaakt.

"Je hoeft maar één keer naar de club en zijn geschiedenis te kijken om te zien dat het een goede en ambitieuze club is. Er is een hoop om voor te spelen en ik droom ervan om samen met het team het hoogste van het hoogste te behalen", reageert de aanwinst van AZ, die zijn laatste officiële wedstrijd op het WK speelde. Ryan, 79-voudig international, was in Qatar de eerste doelman van Australië en hield in twee van de vier wedstrijden zijn doel schoon.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen