Gareth Bale (33) beëindigt zijn carrière als voetballer per direct

9 januari 2023, 16:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gareth Bale zet per direct een punt achter zijn carrière. De 33-jarige aanvaller heeft het nieuws via zijn social media-kanalen bekendgemaakt. Bale beschikte bij Los Angeles FC over een contract dat komende zomer zou aflopen, maar dat gaat hij niet uitdienen.

'Na een zorgvuldige overweging, kondig ik mijn onmiddellijke pensioen als clubspeler en international aan. Ik voel mij vereerd dat het gelukt is om mijn droom als voetballer waar te maken. Het heeft me de mooiste momenten van mijn leven gegeven. De hoogtepunten van de afgelopen zeventien seizoenen zijn onmogelijk te evenaren, wat het volgende hoofdstuk ook voor mij in petto heeft', begint Bale.

De Welshman begon zijn carrière bij Southampton en kende zijn hoogtijdagen als voetballer in dienst van Tottenham Hotspur en Real Madrid, ook al verliep zijn Spaanse avontuur niet zonder horten of stoten. Met de Madrileense club won Bale alles wat los en vast zat, waaronder vijf keer de Champions League. In twee finales scoorde hij twee keer, waarvan zijn meest memorabele doelpunt de omhaal tegen Liverpool in 2018 was.

Bale was ook als international succesvol. In 2015 leidde hij Wales voor de eerste keer naar het EK. In Frankrijk verrasten de Welshmen vriend en vijand door het tot de halve finales te schoppen. Wales plaatste zich vier jaar later opnieuw voor het EK en was eind vorig jaar ook actief op het WK in Qatar, waar Bale zijn laatste wedstrijden als profvoetballer speelde. Bale pensioneert als topscorer aller tijden van de Welshe ploeg. Zijn teller is gestopt bij veertig doelpunten.

De afgelopen jaren haalde Bale vaak om de verkeerde redenen de headlines. Mede door vele blessures en een slechte instelling kwam de linkspoot weinig meer aan spelen toe bij Real Madrid. Afgelopen zomer vertrok Bale ondanks vele gewonnen prijzen via de achterdeur van het Santiago Bernabéu, waarna hij nog enkele wedstrijden namens Los Angeles in de Verenigde Staten speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen