Real Madrid mengt zich in Franse rel na uitspraken over Zidane

9 januari 2023, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De uitspraken van de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët over Zinedine Zidane maken veel los. Kylian Mbappé liet zondagavond al zijn ongenoegen blijken op Twitter en nu heeft Real Madrid zelfs in een officieel statement gereageerd op de uitlatingen van Le Graët.

De bondsvoorzitter heeft zichzelf flink wat op de hals gehaald met een interview bij RMC Sport. De Franse bond maakte afgelopen zaterdag bekend dat het langer doorgaat met Didier Deschamps. De bondscoach, die Frankrijk in 2018 naar de wereldbeker loodste en vorige maand in Qatar net tekort kwam voor een tweede wereldtitel, zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2026. Daarmee kwam er een einde aan de speculaties over de toekomst van Deschamps én Zidane. De voormalig voetballer van onder meer Juventus en Real Madrid werd genoemd als mogelijke opvolger van Deschamps.

Maar volgens Le Graët is Zidane geen moment in beeld geweest als bondscoach van Frankrijk. "Ik heb Zidane nooit ontmoet. We hebben nooit overwogen om afscheid te nemen van Didier. Wat Zidane doet, moet hij weten", zei de bondsvoorzitter in gesprek met RMC Sport. Le Graët liet bovendien weten dat hem 'niks' zou uitmaken als Zidane bij de Braziliaanse nationale ploeg aan de slag gaat. De Brazilianen zijn al even op zoek naar een nieuwe bondscoach en de Fransman is één van de namen die de revue passeren. "Hij kan gaan en staan waar hij wil. Bij een grote club of land geloof ik niet zo in hem. Wat ik doe als Zidane mij probeert te bereiken? Ik zou de telefoon niet eens opnemen", aldus de bondsvoorzitter.

Die uitspraken zijn bij Real Madrid in het verkeerde keelgat geschoten. De Koninklijke, waarmee Zidane als speler én trainer veel successen heeft gevierd, laat in een officieel statement weten de uitlatingen van Le Graët te 'betreuren'. 'Deze woorden impliceren een gebrek aan respect jegens een van de meest bewonderde personen door voetbalfans in de hele wereld en onze club verwacht een onmiddellijke rectificatie', klinkt het op de site van de Spaanse grootmacht. La Graët heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. "Ik wil me verontschuldigen voor deze opmerkingen die absoluut niet mijn gedachten weerspiegelen, noch mijn aandacht voor de speler die hij was en de coach die hij is geworden", wordt de bondsvoorzitter geciteerd door RMC Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen