Commotie in Frankrijk: sterspeler Mbappé spreekt ongenoegen uit

9 januari 2023, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kylian Mbappé lijkt op Twitter zijn ongenoegen te hebben uitgesproken over opmerkingen van de Franse bondsvoorzitter Noël la Graët over Zinedine Zidane. De voormalig topvoetballer wordt in verband gebracht met een bondscoachschap bij de Braziliaanse nationale ploeg. La Graët zou het naar eigen zeggen 'niks uitmaken' als Zidane aan de slag gaat bij de Zuid-Amerikanen.

De Franse voetbalbond maakte afgelopen zaterdag bekend dat bondscoach Didier Deschamps langer verbonden blijft aan de nationale ploeg. Deschamps loodste Frankrijk in 2018 naar de eindzege van het WK in Rusland en kwam vorige maand in Qatar net tekort voor een tweede opeenvolgende wereldtitel. Er stond desondanks een vraagteken achter de toekomst van Deschamps bij de nationale ploeg. Niet in de laatste plaats omdat Zidane werd gelinkt aan een functie bij Les Bleus. Maar de Fransen behouden het vertrouwen in Deschamps, die zijn krabbel heeft gezet onder een contract tot medio 2026.

Zidane was, als we La Graët moeten geloven, geen moment serieus in beeld om bondscoach te worden van Frankrijk. "Ik heb Zidane nooit ontmoet. We hebben nooit overwogen om afscheid te nemen van Didier. Wat Zidane doet, moet hij weten", zei de bondsvoorzitter in gesprek met RMC Sport. Of Zidane nu aan de slag gaat bij de Braziliaanse nationale ploeg, zal nog moeten blijken. Het is in ieder geval geen geheim dat de Braziliaanse bond een buitenlandse trainer hoopt te strikken. La Graët ziet het echter niet gebeuren dat Zidane de Brazilianen naar succes moet gaan leiden. "Het zou me verbazen als hij daarheen gaat. Of het me pijn zou doen? Het maakt me niks uit."

De uitspraken van La Graët schoten bij Mbappé in ieder geval in het verkeerde keelgat. De Franse superster heeft zondagavond van zich laten horen via zijn persoonlijke Twitter. 'Zidane is Frankrijk. We respecteren deze legende niet genoeg', schreef de aanvaller van Paris Saint-Germain. Er valt wat te zeggen voor de reactie van Mbappé. La Graët toont met zijn uitspraken inderdaad weinig respect voor Zidane, die Frankrijk gedurende zijn spelersloopbaan veel heeft gebracht. "Hij kan gaan en staan waar hij wil. Bij een grote club of land geloof ik niet zo in hem. Wat ik doe als Zidane mij probeert te bereiken? Ik zou de telefoon niet eens opnemen", zei de bondsvoorzitter óók nog tegenover RMC Sport.

Prijzenregen

De uitlatingen van La Graët zijn op z'n minst opvallend te noemen. Zidane heeft in het verleden immers al bewezen uiterst succesvol te kunnen zijn als trainer van een Europese topclub. Zo werd hij als hoofdtrainer van Real Madrid niet alleen tweemaal landskampioen, maar won hij ook drie keer de Champions League. Bovendien sleepte Zidane met Real Madrid ook nog twee keer de Spaanse Supercup, twee keer de Europese Supercup en tweemaal het WK voor clubs in de wacht.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen