Driessen zet vraagteken bij keuze Schreuder: 'Dat was opmerkelijk'

9 januari 2023, 07:44   Bijgewerkt: 9 januari 2023, 08:30

Wie Owen Wijndal zondagmiddag bij Ajax in de uitwedstrijd tegen NEC aan de aftrap had verwacht, kwam bedrogen uit. Trainer Alfred Schreuder hield de zomeraanwinst zelfs na het vertrek van Daley Blind op de bank. Valentijn Driessen vindt dat op z'n minst 'opmerkelijk'.

Toen Ajax afgelopen zomer de transfermarkt opging voor versterkingen, stonden er drie namen bovenaan het verlanglijstje. Naast Steven Bergwijn en Brian Brobbey was ook Wijndal een belangrijk transfertarget voor de Amsterdammers. Wijndal, die op dat moment nog onder contract stond bij AZ, maakte de afgelopen jaren veel indruk in Alkmaar en groeide daar uit tot een van de beste linksbacks van Nederland. Ajax, dat rekening hield met een vertrek van Nicolas Tagliafico, telde van de zomer dan ook tien miljoen euro neer om Wijndal naar Amsterdam te halen.

De linkervleugelverdediger heeft in de hoofdstad vooralsnog echter weinig indruk gemaakt. Wijndal speelde begin november een sterke eerste helft tegen Rangers FC, maar raakte in dezelfde wedstrijd geblesseerd en heeft dat niveau niet meer kunnen aantikken. Ook niet in de winterstop, getuige zijn reserverol tegen NEC. Schreuder gaf op bezoek in Nijmegen de voorkeur aan Calvin Bassey, die in de eerste seizoenshelft voornamelijk als centrale verdediger werd gebruikt. 'Opmerkelijk was dat Wijndal op de bank begon en eindigde', schrijft Driessen in zijn column bij De Telegraaf.

'Of het aan de trainer ligt of aan de motivatie van Wijndal; vreemd was dat de linksachter na het vertrek van Blind valt te verwijten dat hij te weinig levert', stelt de verslaggever. Ajax en Blind besloten onlangs uit elkaar te gaan. De routinier was in eerste instantie nog wel zeker van een basisplaats, maar belandde in de laatste wedstrijden van 2022 op de bank. Schreuder zag voor Blind geen toekomst meer in Amsterdam, waarop Ajax besloot diens contract voortijdig te beëindigen. De linkspoot tekende vorige week een contract bij Bayern München.

Lees ook: Pijnlijk: Blind wilde zijn carrière eigenlijk afsluiten bij Ajax

Resultaten

Ook zonder Blind kwam Ajax teleurstellend voor de dag. De Amsterdammers creëerden op bezoek bij NEC weliswaar genoeg kansen om de drie punten terug mee naar huis te kunnen nemen, maar ze kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het was het vierde opeenvolgende puntenverlies voor de ploeg van Schreuder, die in de komende twee competitiewedstrijden serieus aan de bak zal moeten. 'Na vier duels zonder zege heeft de trainer snel resultaat nodig tegen FC Twente en Feyenoord', schrijft Driessen. 'Ajax heeft een alternatief voor Schreuder niet voor het uitkiezen, maar blijven zeges uit en botert het niet tussen trainer en spelers, dan is een breuk onvermijdelijk.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sja, het enige "voordeel" dat puntenverlies gaat opleveren zal inderdaad zijn dat Schreuder moet vertrekken. Ik heb ook het idee dat de spelers gewoon niet meer voor hem willen werken. Maar goed, als hij vertrekt moet er weer iemand komen en dat is ook al een probleem. Want wie dan??

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zinedine Zidane ;-)

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha ja dat zou leuk zijn!

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

BLYFT NIETS OVER ELFTAL AJAX NU WORD ZOMER AAN KOOP NIET OPGESTELT DOOR SCHREUDER WAT EEN RAT 🐀 DEZE TRAINER ZOU BEZEM DOOR ELFTAL HALEN EN ALLE DURE ZOMER MIS KOPEN VAN VORIG JAAR DE DUUR UIT GOOIEN DAN HELE STAF AJAX SCHREUDER EN ALLE KANTOOR KNEUSEN AJAX MOET IN EIGEN JEUGD KYKEN VOOR SPELERS

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kun je je eigen teksten niet lezen of wat is dat gedoe met die hoofdletters? Ga eens naar Specsavers man.

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KRYG DE PLEURES MAN

Ozzy
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leest lekker snel weg zo zonder leestekens. Toppie!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De man is 72 beetje respect 😀

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of hij is geboren in 1972 🤔🤔

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

THANKS

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT MAN

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

BEST SNEL GEREAGEERD VOOR IEMAND VAN 72

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen