FC Barcelona wint meeslepende La Liga-kraker, opvallende wissel Frenkie

8 januari 2023, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft de koppositie alleen in handen gekregen in Spanje. Door een minimale overwinning op bezoek bij Atlético Madrid profiteert de ploeg van Xavi optimaal van de nederlaag van Real Madrid. Ousmane Dembélé maakte zondagavond het enige doelpunt in de Spaanse hoofdstad (1-0), waar Frenkie de Jong een ongelukkige avond beleefde.

Het was niet zo dat de Nederlander heel slecht speelde, want hij was betrokken bij een van de fraaiste aanvallen van FC Barcelona in de eerste helft. De kans die dat uiteindelijk opleverde, was echter niet aan Ansu Fati besteed. Niet veel later zorgde Dembélé uit een eveneens fraaie aanval uiteindelijk bij de tweede paal voor het enige doelpunt in de wedstrijd (zie onder).

Voorafgaand aan de treffer van de Fransman was Pedri belangrijk met een fraaie actie, terwijl Gavi de assist op zijn naam kreeg. Ook Sergio Busquets en Frenkie speelden op het vierkoppige middenveld van de Catalaanse grootmacht, dat daarmee best vol was. Midweeks werd de Nederlander nog gespaard in het Copa del Rey-duel van FC Barcelona, dus toen hij na een uur al werd gewisseld en Busquets (die 120 minuten maakte) wel bleef staan, zorgde dat voor verbaasde gezichten.

Lees ookXavi geeft overbodige Memphis volgende tik bij FC Barcelona

Omdat een treffer van invaller Ferran Torres terecht werd afgekeurd wegens buitenspel, bleef de kraker in Spanje ongekend spannend. Atlético wilde met een zege de titelstrijd weer spannend maken, terwijl het matige FC Barcelona eindelijk wel eens volop wilde profiteren van puntverlies van De Koninklijke. Beide ploegen haalden alles uit de kast: Stefan Savic en Torres pakten zelfs een directe rode kaart na een opstootje waarin werd geduwd en getrokken (zie onder)

Uiteindelijk was het aan Marc-André Ter Stegen en Ronald Araújo te danken dat FC Barcelona de overwinning over de streep trok. De Duitse slotpost had in de eerste helft een geweldige redding op een hoog schot, terwijl Araújo diep in blessuretijd de gelijkmaker op de doellijn voorkwam. Zodoende is FC Barcelona alleen koploper van La Liga, terwijl Atlético Madrid definitief is afgehaakt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen