Manchester City B veegt de vloer aan met Chelsea, Ziyech zielloos

8 januari 2023, 19:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City heeft kinderlijk eenvoudig de volgende ronde van de FA Cup gehaald. In eigen huis hadden The Citizens zondagavond ondanks het grote aantal sterspelers dat rust kreeg geen enkele moeite met Chelsea: 4-0. Voor de opponent is het de eerste keer in 25 jaar dat het in de eerste ronde uit dit bekertoernooi ligt en dat onderstreept de crisissituatie waarin de club verkeert. 

Geen Kevin De Bruyne. Geen Erling Haaland. Geen Ederson. Geen Joao Cancelo. Geen Nathan Aké. Pep Guardiola koos voor min of meer zijn B-ploeg tegen het in dramatische vorm verkerende Chelsea, bij wie manager Graham Potter overigens ook flink wat andere namen het veld ingestuurd had. Onder meer Hakim Ziyech mocht weer eens spelen, maar de Marokkaan oogde bijzonder ongelukkig en werd na een onzichtbaar uur naar de kant gehaald. Een extreem contrast met de manier warop hij tijdens het WK namens Marokko speelde. 

Op het moment van Ziyech's wissel had Mancehster City B het duel overigens al lang en breed beslist. Riyad Mahrez had de score op zeer fraaie wijze geopend (zie onder), waarna Julian Álvarez (strafschop) in zijn eerste wedstrijd na het WK de score verdubbelde en Phil Foden (intikker uit fraaie aanval) na een kleine veertig minuten het duel al beslisten. Mahrez schoot vlak voor tijd een gemakkelijk gegeven pingel nog binnen: 4-0 en daarme heeft Chelsea al niet meer van Manchester City gewonnen of überhaupt gescoord sinds de Champions League-winst tegen hen.

Lees ook: Chelsea gaat hard en presenteert derde aanwinst in drie dagen

Voor Mahrez was het al zijn vierde doelpunt in drie verschillende competities tegen Chelsea dit seizoen, nadat hij afgelopen week in de Premier League ook al had gescoord tegen Chelsea. Voor The Blues was het de vijfde nederlaag in de laatste acht officiële wedstrijden. Vooral de manier waarop het voor de dag kwam in het eerste half uur, zullen manager Potter tot zorgen baren. Voorlopig kan hij nog duidelijk niet toveren bij Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen