Van der Ree kiest voor jongste FC Groningen ooit, maar verliest wel

8 januari 2023, 18:41

Het debuut van Dennis van der Ree als hoofdcoach van FC Groningen is zondagavond flink in het water gevallen. De oefenmeester stelde mede vanwege de vele blessures bij de noordelingen de jongste basiself in de Eredivisie ooit op, maar een resultaat leverde dat op bezoek bij Excelsior niet op. Redouan El Yaakoubi maakte het enige doelpunt van de middag en werd zo matchwinner: 1-0.

De in Rotterdam geboren Dennis van der Ree debuteerde als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De interim-trainer staat sinds het vertrek van Frank Wormuth aan het roer in Groningen en krijgt tot het einde van dit seizoen in elk geval het vertrouwen. Door de waslijst van afwezigen stuurde Van der Ree - met Thom van Bergen en Tijmen Blokzijl - twee basisdebutanten het veld in. Blokzijl was met 17 jaar en 317 dagen de jongste basisdebutant in de hoofdmacht van de Noordelingen. Het was echter mede-debutant Van Bergen die binnen vijf minuten al een hoofdrol kon opeisen. Plankenkoorts en fantastisch keeperswerk van Stijn van Gassel zorgden er echter voor dat de negentienjarige aanvaller de levensgrote scoringskans om zeep hielp.

Excelsior dat het contract met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen recent verlengde, had het sowieso lastig in de eerste helft. De povere Kralingers beperkten zich zonder de absente Yassin Ayoub en Ajax-huurling Kik Pierie voornamelijk tot verdedigen in het eerste deel van de wedstrijd. FC Groningen speelde dus met het jongste basiselftal ooit (zie onder) en had  desondanks een licht veldoverwicht. Enkele snelle aanvalsopzetten leverde echter niet het gewenste resultaat op. 

Excelsior kroop steeds meer uit de schulp en met een grote kopkans én een schuiver was Marouan Azarkan dichtbij de openingstreffer. Ook Kenzo Goudmijn en Couhaib Driouech lieten opgelegde kansen onbenut. Aan Groningse zijde waren Tomáš Suslov en Ricardo Pepi ongelukkig in de afronding én dat kwam de ploeg duur te staan. Twintig minuten voor tijd kogelde Redouan El Yaakoubi met het hoofd namelijk de 1-0 binnen. De Excelsior-aanvoerder kopte uit een scherpe hoekschop bij de eerste paal schitterend raak. Deze dreun kwam FC Groningen niet meer te boven. Door dit verlies blijft FC Groningen bungelen rondom de degradatiezone en heeft Van der Ree direct een kater na zijn debuut. Excelsior heeft dankzij de overwinning weer iets meer lucht ten opzichte van de staartploegen.

Man van de wedstrijd: Marouan Azarkan 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen