'AZ heeft eindelijk beet; ervaren doelman op weg naar Alkmaar'

8 januari 2023, 14:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ lijkt zich spoedig te gaan versterken met Mathew Ryan. De ervaren sluitpost moet de problemen onder de lat oplossen voor de Alkmaarders. De onderhandelingen tussen beide partijen bevinden zich naar verluidt al in de afrondende fase. Dat meldt VoetbalPrimeur en TransferNieuwsNL.

AZ-trainer Pascal Jansen gaf zaterdag voor de wedstrijd tegen Vitesse (1-1) al een dat hij snel een extra doelman bij de groep wil hebben. Hij zag Peter Vindahl Jensen namelijk verhuurd worden aan het Duitse 1.FC Nürnberg, terwijl Sem Westerland kampt met een blessure. Zodoende is Hobie Verhulst eigenlijk de enige optie voor Jansen, maar de goalie ging al een aantal keer in de fout.

Lees ook: FC Twente houdt voet bij stuk: "Het recht om niet te verkopen"

Volgens VoetbalPrimeur gaat Ryan de vacature in het AFAS Stadion snel invullen. De 79-voudig international van Australië staat momenteel onder contract bij FC Kopenhagen. Daar heeft hij naar verluidt een afkoopsom van 500.000 euro in zijn contract staan. AZ is bereidt dat te betalen en Ryan ziet de stap naar de Eredivisie ook zitten. Ryan heeft ook opties in andere landen, maar Nederland heeft zijn voorkeur.

Premier League

Mocht het AZ daadwerkelijk lukken om Ryan binnen te halen, dan contracteert het een ervaren doelman. Hij begon in zijn geboorteland met voetballen bij Central Coast Mariners en trok vervolgens naar Europa. Daar was hij te vinden bij achtereenvolgens Club Brugge, Valencia, Genk, Brighton & Hove Albion, Arsenal, Real Sociedad en meest recent dus Kopenhagen. Daar ligt hij tot komende zomer vast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen