Opstelling Feyenoord: Slot kiest voor Rasmussen en Pedersen

8 januari 2023, 11:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord begint zondagmiddag met Jacob Rasmussen en Marcus Pedersen aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Arne Slot heeft daarnaast besloten om Lutsharel Geertruida door te schuiven naar het middenveld. Door de afwezigheid van Gernot Trauner en Quinten Timber moet Slot puzzelen.

Onder de lat is er natuurlijk een plekje voor doelman Justin Bijlow. De betrouwbare sluitpost wordt in de achterhoede bijgestaan door Marcus Pedersen, Jacob Rasmussen, Dávid Hancko en Marcos López. Dat betekent dat Rasmussen op de plek van de geblesseerde Gernot Trauner speelt. Op de linksbackpositie krijgt López vanmiddag de voorkeur boven  Quilindschy Hartman.

Lutsharel Geertruida wordt door Slot naar voren geschoven als verdedigende middenvelder. Hij vervangt de eveneens geblesseerde Quinten Timber, die voorlopig uit de roulatie is. De overige middenvelders zijn Orkun Kökcü en WK-ganger Sebastian Szymanski. Mats Wieffer was deze week niet helemaal fit, maar is op tijd hersteld op plaats te nemen op de bank.

In de voorhoede heeft Slot ook wat knopen moeten doorhakken. De oefenmeester kiest dit keer voor Javairô Dilrosun, Danilo en Igor Paixão. Dat betekent dat onder meer Santiago Giménez, Patrik Wålemark, Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi. Laatsgenoemde is terug van een blessure. Hij miste een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft door een hamstringkwetsuur.

Opstelling FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Maarel, Van der Hoorn, Sagnan; Booth, Toornstra, Van de Streek, Bozdogan, Boussaid, Dost.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Rasmussen, Hancko, López; Geertruida, Kökcü, Szymanski; Dilrosun, Danilo, Paixão.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen