Gakpo genoot van vuurdoop Anfield: "Kunnen we niet verwachten"

8 januari 2023, 10:10

Cody Gakpo is trots dat hij zijn eerste minuten als speler van Liverpool achter de rug heeft. De aanvaller debuteerde zaterdagavond in de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers namens zijn nieuwe werkgever. Ondanks een niet geheel vlekkeloze entree, heeft Gakpo genoten op Anfield.

"De sfeer was geweldig, het was een goede pot voor mij om te spelen. Maar uiteindelijk hebben we niet gewonnen en dat is zonde", aldus Gakpo na de wedstrijd voor de camera van Ziggo Sport. "Ik heb bij vlagen goede dingen laten, maar er waren ook momenten die beter konden. Mijn passes waren soms wat slordig, dat moet eruit. Ik was niet echt zenuwachtig. Ik ben goed opgevangen en iedereen probeert me goed te helpen. Dat neemt een deel weg."

Lees ook: Gakpo met 'assist' belangrijk voor Liverpool tijdens gelijkspel in FA Cup

Gakpo blikte ook kort terug op zijn eerste weken in Engeland. "Het is een warme club, echt een familie. Dat is erg fijn als je nieuw bent. Ik heb natuurlijk veel contact met Virgil. Hij probeert met te helpen met alle dingen van hier. Dat doet me goed. Ik hoorde vrijdag dat ik in de basis zou staan. Dan is het gewoon focus op de wedstrijd. Ik heb het gevoel dat ik me wel kan meten met het niveau van de ploegen in de Premier League."

Klopp tevreden over debuut Gakpo

Manager Jürgen Klopp was na de wedstrijd te spreken over de nieuweling, die 84 minuten werd gewisseld. "Hij heeft zich snel aangepast aan deze wedstrijd. Dit was zeker geen gemakkelijke manier om je eerste minuten voor de club te maken. We kunnen dan ook niet verwachten dat het meteen perfect is, maar Cody heeft goede dingen laten zien. We zullen hem beter in ons spel moeten betrekken. Ik twijfel er niet aan dat dat gaat gebeuren", zei Klopp op de clubwebsite.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen