Van Nistelrooij kent geen twijfel: "Ik vond het een penalty"

7 januari 2023, 23:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV speelde de eerste wedstrijd na de WK-break teleurstellend met 0-0 gelijk tegen Sparta. In het eigen Philips Stadion kon de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij geen potten breken, tot frustratie van de oefenmeester. "Ik denk dat wij uiteindelijk niet goed genoeg waren om de wedstrijd te winnen", is Van Nistelrooij eerlijk tegen ESPN

Vlak voor tijd leek PSV de uitgelezen mogelijkheid te krijgen op een overwinning toen scheidsrechter Van der Eijk naar de kant ging om een potentieel strafschop-moment te bekijken, maar de leidsman wilde er niks van weten.

"Hij gaat kijken, maar hij geeft hem niet. Teze wordt geraakt, daar ben je dan van afhankelijk. Ik vond het een penalty. In de herhaling zie je dat hij hem raakt", concludeert de oud-spits. 

Van Nistelrooij begrijpt boze Veerman

Joey Veerman werd na ruim een uur naar de kant gehaald door de trainer, tot frustratie van de Volendammer. De middenvelder maakte met de nodige gebaren duidelijk dat hij het niet eens was met de wissel. Maar Van Nistelrooij vindt het geen probleem dat zijn spelers zo reageren op teleurstelling. "Veerman baalt gewoon en hij gaat zitten. Hij baalt ervan dat de wedstrijd zo loopt. Dat vind ik geen misbaar. Wegwerpgebaren heb ik niet gezien."

Ondanks het dure puntenverlies stijgt PSV een plekje en gaat het over Ajax heen, maar de Amsterdammers kunnen morgen weer over de Eindhovenaren heen gaan. PSV heeft één punt voorsprong, maar Ajax gaat op bezoek bij NEC en kan de tweede plaats terugpakken. Bij een nederlaag van Feyenoord - dat op bezoek gaat bij FC Utrecht - en een Amsterdamse overwinning gaat Ajax weer aan kop in de eredivisie.

Lees ookBeoordelingen: Onmachtig PSV mist impulsen vertrokken Gakpo

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij winst van Feyenoord en vrlies van Akjax loopt Feyenoord uit tot 6 punten

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goh, heb je dat nou helemaal zelf bedacht?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen