Inspiratieloos PSV komt in eigen huis niet tot scoren tegen Sparta

7 januari 2023, 23:01   Bijgewerkt: 8 januari 2023, 08:36

PSV heeft zaterdagavond een pijnlijk puntverlies geleden. In Eindhoven kwam de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij nauwelijks tot kansen en wisten de Rotterdammers knap stand te houden. Zonder de vertrokken Cody Gakpo waren de Eindhovenaren redelijk machteloos tegen de verrassing van de eerste seizoenshelft. De creativiteit van de voormalig aanvoerder werd hard gemist tegen een defensief stabiel en sterk Sparta.

PSV begon nog voortvarend aan het duel in eigen huis. Zonder Cody Gakpo maar met Anwar El Ghazi en Noni Madueke op de flanken werd Sparta direct vastgezet op eigen helft. Na enkele speldenprikjes was het Madueke die na tien minuten Nick Olij voor het eerst echt wist te testen. De doelman redde bekwaam en hoefde in het resterende deel van het eerste bedrijf alleen een kopballetje van Luuk de Jong uit zijn doel te houden. Sparta wist PSV goed partij te bieden en kwam er zo nu en dan zelfs verzorgd en dreigend uit. Na een klein half uur was het zelfs bijna raak via Sven Mijnans die door attent terugleggen van Tobias Lauritsen een doelrijpe schietkans nog nipt geblokt zag worden door een Eindhovens been. 

Sparta wist ook in de tweede helft verrassend genoeg eenvoudig op de been te blijven tegen de Eindhovenaren. PSV trachtte de hechte Rotterdamse verdediging een aantal keren te slechten, maar het ontbrak de thuisploeg aan het heilige vuur en met name creativiteit om grote kansen te creëren. Joey Veerman was na tien minuten  dichtbij, maar een Spartaans been voorkwam erger. Vito van Crooij was even later aan de andere kant dichtbij de openingstreffer. Die kwam er niet en het duel sudderde voort totdat er met nog 10 minuten te spelen een ongelukkige struikelpartij van Mica Pinto bijna leidde tot een penalty voor de thuisploeg. Arbiter Van der Eijk dacht er na het bekijken van de beelden echter anders over. PSV zette nadien nog wel opportunistisch aan, maar beet zich stuk op het defensief goed georganiseerde Sparta. 

Voor PSV was dit het eerste gelijke spel van het seizoen. Na de nederlaag in eigen huis vlak voor de WK-break (0-1 tegen AZ) is dit het tweede thuisduel achter elkaar waarin de Eindhovenaren niet weten te winnen en scoren. Sparta weet voor het eerst sinds 2010 weer eens een punt mee te nemen uit het Philips Stadion. Beide teams treffen elkaar dinsdag alweer. Dan wordt er op het Kasteel gestreden voor een plekje in de volgende bekerronde. In de Eredivisie gaat PSV volgende week op bezoek in Sittard bij Fortuna. Sparta neemt het dan in eigen huis op tegen de Rotterdamse buurman Excelsior.

Reacties

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zonder Gakpo kan PSV de titel wel vergeten. Die man was simpelweg te belangrijk voor PSV

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik gun het jullie van harte.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slecht. Zonder Gapko is PSV niks

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen