Gakpo met 'assist' belangrijk voor Liverpool tijdens gelijkspel in FA Cup

7 januari 2023, 22:55   Bijgewerkt: 7 januari 2023, 23:01

Cody Gakpo heeft een dikke voldoende gescoord bij zijn debuut in het shirt van Liverpool. Tijdens de FA Cup-clash met Wolves mocht de Eindhovenaar in de basis beginnen. Hij speelde bijna de hele wedstrijd en gaf zelfs een (voor)assist. Liverpool speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk, waardoor er een replay nodig is.

Na een klein half uur kwam de ploeg van Jürgen Klopp op achterstand door een belachelijke fout van doelman Alisson. Hij was niet scherp en schoof de bal zo in de voeten van Wolves-aanvaller Goncalo Guedes, die gretig de openingstreffer maakte. Op slag van rust was het miljoenenaankoop Darwin Nunez die de gelijkmaker binnenschoof. Vlak na rust was Mohamed Salah degene die Anfield liet ontploffen, na een 'assist' van Gakpo maakte hij koeltjes de 2-1.

Staande ovatie

Maar de Wolves liet niet over zich heen lopen, Hee-Chan Hwang bracht na een dik uur de stand weer op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd leek Wolves op een 2-3 voorsprong te komen en ontplofte het uitvak, maar gelukkig voor the Reds was het buitenspel. Direct daarna ging Gakpo onder luid applaus en een staande ovatie naar de kant. Ondanks een matig gelijk spel in eigen huis, kan Gakpo dus waarschijnlijk positief terugkijken op zijn Liverpool-debuut.

Ondanks een spannende slotfase met kansen over en weer werd het uiteindelijk gelijk. Daardoor moeten de twee clubs nog een wedstrijd spelen om te beslissen wie er doorgaat in het beroemde bekertoernooi. Erik ten Hag wist zich op vrijdagavond al wel te plaatsen voor de volgende ronde van de FA Cup, Manchester United won in eigen huis met 3-1 van Everton. Antony was verantwoordelijk voor de openingstreffer van United.