Triest: Voormalig PSG-speler M'Bami op 40-jarige leeftijd overleden

7 januari 2023, 22:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Modeste M'Bami is op veertigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval, zo schrijft zijn oude club Paris Saint-Germain op Twitter. De Kameroenees speelde ruim honderd wedstrijden voor de Parijzenaren. In het seizoen 2008-2009 speelde hij tegen Ajax en FC Twente in de UEFA Cup en tegen PSV in de Champions League, met veel succes.

M'Bami speelde tussen 2003 en 2006 bij Paris Saint-Germain, hij won met de Franse club in 2004 en 2006 de Coupe de France. Daarna verruilde hij PSG voor aartsrivaal Marseille, waar hij ook meer dan honderd wedstrijden voor speelde. In 2000 won hij met zijn land Kameroen op de Olympische Spelen de gouden medaille, in totaal speelde hij 38 interland waarin hij drie keer wist te scoren.

Ajax en Twente uitgeschakeld

In 2009 was de Kameroener een ware plaaggeest voor FC Twente. In de derde ronde van de UEFA Cup wisten de Twentenaren in Marseille te winnen door een treffer van Marko Arnautovic, maar in de Grolsch Veste verloor Twente uiteindelijk na strafschoppen. M'Bami scoorde de beslissende strafschop om Twente uit het Europese toernooi te knikkeren. De ronde daarna werd Ajax uitgeschakeld door Marseille, M'Bami speelde de heen- en terugwedstrijd in de achtste finales van de UEFA Cup.

Marseille werd dat seizoen derde in de Champions League-poule waarin PSV als laatste eindigde. De Fransen wonnen M'Bami in de basis met 3-0 van de Eindhovenaren, de terugwedstrijd werd met 2-0 gewonnen door PSV, maar toen deed de middenvelder niet mee.

 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Fonsie07
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Triest, was een betere voetballer dan zijn broer, M’Nasi

Stinky
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bent echt een triest figuur!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen