Transferbeleid Ajax afgebrand: "Eigen supporters zeggen dat het een hele slechte verdediger is"

7 januari 2023, 17:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem Vissers is niet te spreken over enkele aankopen die Ajax de afgelopen jaren heeft gedaan. De Amsterdammers presenteerden vrijdagmiddag de Argentijnse doelman Geronimo Rulli (30), maar Vissers vraagt zich af of die positie de hoogste prioriteit had als het op versterkingen aankomt. Bij het NH Sportcafé uit de sportjournalist zijn zorgen over het transferbeleid van Ajax. 

'Stekelenburg is natuurlijk afgelopen. Maar Pasveer heeft het goed gedaan. Ik had Rulli na dit seizoen gehaald', begint Vissers. 'Ik snap niet zo goed waarom dat per se nu moet. Dan had ik eerder een andere speler gehaald, maar het is natuurlijk ook ondoorzichtig wat daar nu allemaal gebeurt,' uit Vissers zijn zorgen. 

Hij stelt namelijk enkele vragen bij het transferbeleid van de Amsterdammers en geeft ook een voorbeeld van een discutabele aankoop. 'Kijk bijvoorbeeld naar Magallán. Ik was op het WK van 2018 in Rusland, toen waren ze al met hem bezig. Dan zit je in het vliegtuig met Argentijnse supporters van Boca Juniors, zijn oude club. Zij zeggen dan dat het een hele slechte verdediger is. En dan haalt Ajax hem voor tien miljoen euro op. Waarom is dat allemaal? Wie speelt daarin allemaal een rol?' Het contract van Magallan werd deze week verscheurd door Ajax, nadat de Argentijn in drie jaar tot slechts negen officiële wedstrijden voor de Amsterdammers is gekomen. 

Antony en Martínez voltreffers

Ondanks de kritiek van Vissers, kan de journalist inzien dat er soms risico's nodig zijn om hoog boven de verwachtingen uit te stijgen. Hij maakt echter ook een kanttekening. 'Iedereen prijst altijd het transferbeleid van Ajax. Natuurlijk hebben ze veel geld verdiend, ook aan buitenlandse aankopen als Antony en Martínez, maar er zijn tegelijkertijd ook zoveel miskopen geweest. Bovendien is het meeste geld eigenlijk aan jongens uit de eigen jeugd verdiend', constateert Vissers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan me echt onmogelijk voorstellen dat er een positief scouting rapport over deze speler lag bij Ajax waarin meerdere personen van Ajax hem over een langere periode positief hebben beoordeeld. Want daarna is hij dan mislukt bij Ajax en de 3 kleine clubs die hem tijdelijk hebben gehuurd wilden niet met hem door.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja en als ze hadden gewacht en ze hadden misgegrepen was het weer andersom geweest in de media. Simpel gedoe.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is niet mijn club, maar alles draait om onrust stoken en negativiteit in de media. Stel deze clowns worden kampioen onder leiding van Alfred Jodokus Schreuder dan is het ineens een topteam met een geweldige coach!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hamstra en Huntelaar moeten echt zo snel mogelijk vervangen worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen