Nieuwe rol Frenkie de Jong aanstaande, trainer Xavi is overtuigd

7 januari 2023, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong blijft het gesprek van de dag in Barcelona. De middenvelder van de Catalaanse club werd nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar Manchester United, maar blijft volgens het Spaanse Sport toch actief in Spanje. Er is er een belangrijke rol aanstaande voor De Jong. Trainer Xavi Hernandez ziet de oud-Ajacied als de perfecte oplossing om het mogelijke vertrek van Sergio Busquets op te gaan vangen.

Mocht boegbeeld Busquets - die een aflopend contract heeft - vertrekken uit Camp Nou, ziet Xavi in De Jong de oplossing. De oefenmeester testte de middenvelder al een aantal keer als organisator voor de verdediging. Dat is namelijk de positie van Busquets. Volgens de Spaanse media gingen die testen uitstekend en presteerde De Jong optimaal op die positie.

Gesprek van de dag

Het gaat bijna dagelijks over het middenveld van de Spaanse koploper. Door een aflopend contract van boegbeeld Busquets en interesse in De Jong, staat Barcelona voor een uitdaging om het middenveld rond te krijgen voor aankomend seizoen. Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat Xavi Busquets probeert te overtuigen om voor één seizoen bij te tekenen.

Lees ook: Slecht nieuws voor De Jong? 'Barça-trainer Xavi wil door met routinier'

De Jong wordt tegelijkertijd nadrukkelijk in verband gebracht met het Manchester United van Erik Ten Hag. De oefenmeester wil maar wat graag herenigd worden met zijn oud-middenvelder bij Ajax. Afgelopen zomer was De Jong al dichtbij een overstap naar de Premier League.

Lees ook: 'Frenkie de Jong draait bij over United en gelooft in project van Ten Hag'

Andere alternatieven

Real Sociedad-middenvelder Martín Zubimendi en Rúben Neves van Wolverhamption werden genoemd als alternatieven voor Busquets. Maar omdat Barcelona nog altijd in financiële problemen verkeert lijken deze opties onhaalbaar. Daarom denkt Sport dat een middenveld met De Jong, Gavi en Pedri het moet gaan worden volgend seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen