Moet Feyenoord vrezen? 'Slot op radar van Engelse en Duitse clubs'

7 januari 2023, 10:00

Wie bij aanvang van dit seizoen had gezegd dat Feyenoord als koploper aan de tweede seizoenshelft zou gaan beginnen, was zeer waarschijnlijk voor gek verklaard. De Rotterdammers namen in de zomer afscheid van een groot aantal sterkhouders, waardoor trainer Arne Slot eigenlijk weer op nul moest beginnen. De oefenmeester verricht echter voor het tweede seizoen op rij uitstekend werk. Dat blijft niet onopgemerkt.

Niet Ajax of PSV, maar Feyenoord begint het tweede deel van de Eredivisie als lijstaanvoerder. De Rotterdammers profiteerden in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft volop van het puntenverlies van hun concurrenten. Waar Ajax zich blameerde op bezoek bij FC Emmen en PSV op eigen veld verloor van AZ, daar was Feyenoord veel te sterk voor Excelsior. De voorsprong op Ajax en PSV bedraagt daardoor drie punten. Oók in Europa maakte de ploeg van Slot indruk. Ze plaatste zich tegen de verwachtingen in als groepswinnaar voor de achtste finales van de Europa League.

Daarmee kunnen Feyenoord en Slot dus terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. Maar daar doen zij het natuurlijk niet voor. Het is aan Slot en zijn spelers nu de taak om de lijn door te trekken. 'Lukt het Slot om Feyenoord aan een tweede plaats te helpen, dan levert hij al goed werk af. Wordt hij derde dan is dat 'normaal', maar maakt hij Feyenoord kampioen, dan is dat een buitengewone prestatie', schrijft De Telegraaf. 'Tegelijkertijd komt de ambitieuze oefenmeester dan nóg meer in de schijnwerpers en ontstaat het gevaar dat hij wordt weggekaapt door een buitenlandse club.'

Als we De Telegraaf moeten geloven, staat Slot er momenteel al goed op in het buitenland. 'Bij sommige Engelse en Duitse clubs wordt nu al met grote interesse gekeken naar de wijze waarop hij Feyenoord laat voetballen en iedereen weet dat hij daarin de komende seizoenen ook geen concessies zal doen. Zelfs niet als het materiaal op enig moment ontoereikend zou zijn. Het maakt hem meer dan interessant', klinkt het.

Lees ook: Jans over begeerde Zerrouki: "Ik geloof niet in De Telegraaf"

Kökcü

Mocht Slot na dit seizoen 'gewoon' actief blijven als trainer van Feyenoord, is de kans groot dat hij in Orkun Kökçü in ieder geval één belangrijke schakel ziet vertrekken. 'Als Kökçü kans ziet om de stijgende lijn in zijn carrière vast te houden, dan wordt hij ook steeds aantrekkelijker voor buitenlandse clubs. De leiding van Feyenoord houdt er stiekem al rekening mee dat de middenvelder na dit seizoen niet meer te behouden is', weet De Telegraaf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen