Antony na lichte klachten terug in United-basis; ook Malacia start

6 januari 2023, 20:50   Bijgewerkt: 6 januari 2023, 21:00

Antony en Tyrell Malacia staan vanavond (vrijdag) allebei op het veld als Manchester United in de FA Cup aftrap tegen Everton. Antony moest afgelopen dinsdag de wedstrijd tegen Bournemouth (3-0 winst) nog aan zich voorbij laten gaan met een blessure, maar die klachten vallen dus gelukkig mee.

Drie dagen later is de Braziliaan niet alleen fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten, maar ook om direct weer te starten. Dat deed hij ook in de eerste twee Premier League-wedstrijden na het WK, de gewonnen duels tegen Nottingham Forest (3-0) en Wolverhampton Wanderers (0-1). Antony vormt een voorhoede met Marcus Rashford, Anthony Martial en achter de spits Bruno Fernandes. 

Voor Tyrell Malacia gold en geldt hetzelfde in de selectie van Erik ten Hag. De oud-Feyenoorder kwam na drie basisplaatsen op rij niet in actie tegen Bournemouth, maar keert thuis tegen Everton terug in de basiself. Daar stond hij de afgelopen wedstrijden vaker omdat concurrent Luke Shaw naar het centrum verhuisde. Spelers als Harry Maguire en Lisandro Martínez zitten daardoor op de bank.

Manchester United - Everton

Manchester United en Everton trappen om 21.00 uur af in de voor beide clubs eerste FA Cup-wedstrijd van dit seizoen. De eerdere ontmoeting dit seizoen op Goodison Park eindigde in een 1-2 zege voor United, mede door een goal van Antony. De vertrokken Cristiano Ronaldo was toen de andere doelpuntenmaker. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen