Twijfels over spitspositie Ajax; Schreuder probeerde Lucca op links

6 januari 2023, 17:19

In aanloop naar de tweede seizoenshelft is nog niet helemaal duidelijk hoe de ideale basiself van Ajax eruitziet. Een vraagteken is bijvoorbeeld de spitspositie, waar Alfred Schreuder met Brian Brobbey, Mohamed Kudus en Lorenzo Lucca drie opties heeft. Tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag ging hij dieper op die positie in. 

"Ik vond dat Kudus het in de wedstrijden die hij in de spits heeft gespeeld over het algemeen heel goed gedaan heeft. Ook vooral in de grote wedstrijden in de Champions League", begon Schreuder. "En Brian heeft zich ook goed ontwikkeld. Hij heeft dit seizoen al acht goals gemaakt. Tegen mij heeft hij gezegd dat hij er 23 gaat maken, dus hij is goed op weg. Dat is mooi om te zien."

Of Schreuder een van de twee dan wel als vaste eerste spits ziet? "Brian kan in potentie dé spits van Ajax worden. Ik vind dat hij nu een uitstekende voorbereiding heeft gedraaid en tegen Telstar vond ik 'm ook sterk spelen (met een hattrick, red.). Fysiek? Ook daarin maakt hij stappen. Hij moet in zichzelf blijven investeren en daar horen wedstrijdminuten bij. Maar we hebben ook geleerd dat we daar goed in moeten doseren."

Lorenzo Lucca

De optie die Schreuder niet noemde, is Lucca. Opvallend is dat de trainer de Italiaanse zomeraanwinst - een pure spits - in de 120 minuten durende oefenwedstrijd tegen Telstar als linksbuiten uitprobeerden. "Ik heb iedereen zestig minuten laten spelen en wilde Brobbey en Kudus allebei een helft op negen zien, omdat ze daar ook veel gespeeld hebben. Lucca kwam daarom vanaf links naar binnen en Owen Wijndal speelde als hoge back erachter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder heeft geen ideale basiself want hij weet het niet. Hij blijft maar proberen en posities wisselen. En hij iedereen maar wedstrijdminuten geven. Straks is de competitie weer begonnen en dan is hij NOG aan het experimenteren. Schei toch uit.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad belachelijk dat hij nog steeds geen vast elftal heeft na de winterstop. Ik denk echter wel dat die Lucca geen optie is op linksbuiten. Hij wilde gewoon zowel Brobbey als Kudus allebei laten spelen, dan is er voor Lucca geen speeltijd. Dus dan maar even voor de speeltijd linksbuiten. Als grote stormram kan hij natuurlijk geen optie zijn voor linksbuiten.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens wat Lucca betreft. Maar gebruik hem dan als een soort Luuk de Jong zou ik zeggen.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

LEKKER TERUG STUREN WAAR DIE VAN DAAN KOMT DEZE KNEUS

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WAT MOET JE MET EEN KNEUS IN HET VELD

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen