Mazraoui kampte tijdens WK met corona en heeft nu ontstoken hartzakje

6 januari 2023, 11:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noussair Mazraoui maakt geen deel uit van de selectie van Bayern München voor het trainingskamp in Qatar. De 25-jarige vleugelverdediger kampt met een milde ontsteking van het hartzakje ten gevolge van een coronabesmetting. Naar verwachting staat Mazraoui vier weken aan de kant, wat zou betekenen dat hij de hervatting van de Bundesliga mist.

Bayern München maakt in een persbericht bekend dat Mazraoui tijdens het WK positief testte op corona. Dat was de reden dat de voormalig speler van Ajax de kwartfinale van Marokko tegen Portugal miste. Bij een vervolgonderzoek werd een lichte ontsteking van het hartzakje ontdekt. Daar zal hij van moeten herstellen alvorens hij zich bij zijn teamgenoten kan voegen.

Waar Mazraoui ontbreekt in de selectie van Bayern München die vrijdagmorgen het vliegtuig naar Qatar heeft gepakt, is Daley Blind wel van de partij. De 32-jarige verdediger tekende donderdag een contract tot het einde van het seizoen bij de Duitse topclub. Gedurende de vlucht kan Blind bijpraten met Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch, die in tegentelling tot Mazraoui geen fysieke ongemakken ondervinden en dus gewoon deel uitmaken van de selectie.

Bayern München belegt in Qatar een trainingskamp richting de tweede seizoenshelft. De Bundesliga wordt op 20 januari hervat met een uitwedstrijd tegen RB Leipzig. Der Rekordmeister staat halverwege het seizoen aan kop met 34 punten uit vijftien wedstrijden. SC Freiburg is met vier punten minder de verrassende nummer twee.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen