PSV mist Mauro Júnior en drie anderen bij hervatting Eredivisie

6 januari 2023, 11:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV moet het bij de hervatting van de Eredivisie stellen zonder Mauro Júnior. De 23-jarige Braziliaan ondervindt nog te veel last van de schouderblessure die hij gedurende de winterbreak heeft opgelopen. Olivier Boscagli, Fodé Fofana en Sávio zijn ook niet van de partij tegen Sparta Rotterdam.

Mauro Júnior kwakkelt dit seizoen met zijn fysieke gestel. Door een slepende liesblessure kwam de alleskunner in de eerste seizoenshelft nauwelijks in actie. Vlak voor het WK maakte hij als invaller zijn rentree tegen FC Groningen (4-2 verlies), waarna ook een invalbeurt tegen Arsenal (2-0) volgde. De Braziliaan raakte tijdens de winterstop helemaal fit, maar liep kortgeleden een schouderblessure op en is daar nog niet volledig van hersteld.

Naast Mauro Júnior zullen ook Boscagli, Fofana en Sávio niet in actie komen tegen Sparta. Boscagli raakte in april een zware knieblessure op en is daar bijna van hersteld, maar de wedstrijd van komende zaterdag komt nog te vroeg voor hem. Fofana kampt met een lichte blessure, terwijl Sávio met Brazilië Onder-20 deelneemt aan de Copa América voor belofteteams.

Zonder Gakpo

PSV hervat de competitie dit weekend ook zonder Gakpo, die onlangs werd verkocht aan Liverpool. "We zijn goed uit de winterstop gekomen. Anwar El Ghazi is klaar om negentig minuten te spelen. Hij heeft in de minuten die hij al heeft gemaakt goed rendement laten zien. Hij is klaar om te starten. Hij is net als Gakpo een creatieve speler met scorend vermogen, maar het heeft geen zin spelers te vergelijken", wordt trainer Ruud van Nistelrooij geciteerd door Voetbal International.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Poeh het wordt moeilijk voor PSV, Ruud mag nu laten zien dat hij een goed overzicht heeft en naar mogelijkheden kan improviseren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen