Ajax-miskoop zit niet lang zonder werkgever en tekent in Spanje

5 januari 2023, 19:37

Lisandro Magallán heeft na zijn transfervrije vertrek bij Ajax niet lang zonder club gezeten. De 29-jarige verdediger heeft donderdag namelijk een contract getekend bij het Spaanse Elche CF. Eerder vandaag maakte Ajax bekend dat hij contract van de Argentijn was verscheurd.

Magallán heeft zijn medische keuring al doorstaan en heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot het einde van het seizoen. "Ik heb heel veel zin en wil me graag snel aansluiten bij de groep. Ik ben ervan overtuigd dat we ons doel kunnen bereiken en daarom heb ik ervoor gekozen om hier te komen", liet Magallán weten op de website van de club uit het Zuid-Oosten van Spanje. Eerder speelde hij al bij het Spaanse Deportivo Alavés.

Lees ook: Ajax verscheurt na slechts 84 Eredivisie-minuten contract miljoenenaankoop

Zijn periode bij Ajax werd uiteindelijk geen succes voor Magallán. Hij streek in begin 2019 neer bij de Amsterdammers, die circa negen miljoen euro voor hem betaalden aan Boca Juniors. De verdediger kwam uiteindelijk slechts 84 minuten in actie in de Eredivisie. Ajax verhuurde hem de afgelopen jaren achtereenvolgens aan Alavés, FC Crotone en RSC Anderlecht. Het contract van de Argentijn liep in de Johan Cruijff ArenA nog door tot komende zomer.

La Liga

Het wordt voor Magallán en zijn nieuwe werkgever een behoorlijk karwei om actief te blijven in La Liga. Elche heeft namelijk in de eerste vijftien wedstrijden van het seizoen pas vier punten gepakt. Er wordt zelfs nog helemaal niet gewonnen door de club uit Elx. Vrijdagavond staat de volgende wedstrijd op het programma voor Los Franjiverdes. Elche speelt om 18.30 uur in eigen huis tegen Celta de Vigo, de huidige nummer zeventien van Spanje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen