Zwalkend Chelsea trekt portemonnee en deelt giga-contract uit

5 januari 2023, 17:35   Bijgewerkt: 5 januari 2023, 17:41

Chelsea heeft zich donderdag voor de derde keer deze transferperiode weten te versterken. De kwakkelende grootmacht uit Londen heeft Benoît Badiashile overgenomen van AS Monaco. De verdediger tekent een langdurig contract dat hem tot de zomer van 2030 aan The Blues bindt.

Badiashile (21) was de afgelopen jaren een vaste waarde bij Monaco en kost Chelsea naar verluidt 37 miljoen euro. David Datro Fofana en Andrey Santos de derde aanwinst van Chelsea, dat dus weer eens met miljoenen smijt. Het mega-contract van Badiashile komt niet uit de lucht vallen. De Amerikaanse Chelsea-eigenaar Todd Boehly wil net als in zijn geboorteland spelers voor langere tijd binden.

Lees ook: 'Chelsea waagt vergeefse poging om Ziyech als pasmunt te gebruiken'

"Dit is een geweldige jonge speler, die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld", aldus Boehly op de website van Chelsea. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring. Wij weten zeker dat hij de komende jaren een belangrijk deel van ons team zal zijn." Badiashile kijkt ook uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik kan niet wachten om de fans te ontmoeten en in de beste competitie ter wereld te spelen."

Premier League

Het is in ieder geval wel duidelijk dat Badiashile aan de bak kan in die nieuwe competitie. Na zestien gespeelde wedstrijden heeft Chelsea namelijk pas 25 punten bij elkaar gevoetbald. Dat betekent de ploeg van manager Graham Potter op de tiende plek staat. Vanavond speelt Chelsea om 21.00 uur in eigen huis tegen Manchester City, maar daar zal Badiashile nog niet van de partij zijn.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen