Ajax verscheurt na slechts 84 Eredivisie-minuten contract miljoenenaankoop

5 januari 2023, 14:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft per direct afscheid genomen van Lisandro Magallán. De Amsterdamse club meldt via de officiële kanalen dat het contract van de 29-jarige centrale verdediger is ontbonden. Magallán, die nog tot de zomer vastlag in de Johan Cruijff ArenA, gaat vermoedelijk aan de slag bij Elche.

Ajax nam Magallán in januari 2019 voor zo'n negen miljoen euro over van Boca Juniors. De hoge verwachtingen die bij het prijskaartje hoorden, heeft de Argentijn nooit waar kunnen maken. Al na een half seizoen werd Magallán verhuurd aan Deportivo Alavés. Daarna volgden huurperiodes bij Crotone en RSC Anderlecht.

In de huidige jaargang behoorde hij steevast tot de selectie van het eerste elftal van Ajax, maar Alfred Schreuder maakte slechts zelden gebruik van de verdediger. Magallán kreeg dit seizoen alleen in de uitwedstrijden tegen Fortuna Sittard en FC Utrecht wat speeltijd. Omdat zijn situatie in Amsterdam uitzichtloos was, heeft Ajax meegewerkt aan een vroegtijdig vertrek.

In Spanje denkt men dat Magallán aan de slag gaat bij Elche. AS meldde eerder op de dag dat de verdediger op weg is naar de hekkensluiter van de Spaanse competitie. Het wordt voor Magallán een hels karwei om Elche in LaLiga te houden, daar er in de eerste seizoenshelft slechts vier punten werden veroverd. De achterstand op de veilige zeventiende plek bedraagt negen punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen