'Ajax en Villarreal bereiken akkoord over transfer doelman Rulli'

4 januari 2023, 23:59   Bijgewerkt: 5 januari 2023, 00:13

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Gernonimo Rulli zich Ajacied mag noemen. Volgens de doorgaans zeer goed geïnformeerde Fabrizio Romano hebben Ajax en Villarreal een akkoord bereikt over de transfer van de Argentijnse doelman. Rulli vliegt in de komende 24 uur naar Amsterdam om daar zijn medische testen te ondergaan, alvorens zijn krabbel te zetten onder een meerjarig contract.

In de persoon van Rulli heeft Ajax de gewenste versterking voor de positie onder de lat bijna binnen. De regerend landskampioen van Nederland wilde zich afgelopen zomer al versterken met een nieuwe doelman. Odysseas Vlachodimos van Benfica stond bovenaan het verlanglijstje en de Griekse doelman had zelf wel oren naar een overstap naar Amsterdam, maar de Raad van Commissarissen van Ajax hield zijn komst tegen. Alfred Schreuder moest het daardoor doen met Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. Pasveer en Stekelenburg zijn inmiddels respectievelijk 39 en 40 jaar oud, terwijl Gorter nog niet het niveau heeft om eerste keeper te kunnen zijn in de Johan Cruijff ArenA. Met Rulli hoopt Ajax een doelman te hebben gevonden die de komende jaren kan uitgroeien tot steunpilaar.

De huidige nummer twee van Nederland zit al een tijdje achter de handtekening van de Argentijn aan, maar ze kon in eerste instantie nog geen akkoord bereiken met Villarreal. Nu zijn de clubs dus toch tot een overeenstemming gekomen. Rulli blies in mei dertig kaarsjes uit en neemt een brok aan ervaring mee naar Amsterdam. Hij maakte in de zomer van 2016, nadat hij een jaar op huurbasis had gespeeld voor Real Sociedad, de overstap van Maldonado naar Manchester City. Een doorbraak bij de Engelse grootmacht bleef echter uit, waarna hij na avonturen bij opnieuw Real Sociedad en Montpellier in de zomer van 2020 neerstreek bij Villarreal. Daarmee legde Rulli in 2021 beslag op de Europa League. Hij schoot in de finale tegen Manchester United in de strafschoppenserie raak vanaf elf meter en pakte vervolgens de beslissende inzet van David de Gea. 

Dit seizoen kwam Rulli veertien keer uit voor Villarreal, hij hield zeven keer zijn doel schoon. In de persoon van Rulli haalt Ajax ook nog eens een wereldkampioen in huis. De 30-jarige sluitpost maakte in Qatar onderdeel uit van de Argentijnse selectie, maar hij kwam niet in actie. Rulli droeg tot op heden vier keer het shirt van de nationale ploeg. Volgens het Spaanse medium Relevo betaalt Ajax een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro voor de komst van de doelman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tussen de 15 en 20 miljoen euro vind ik veel geld voor een keeper al ken ik zijn kwaliteiten niet. Sowieso denk ik dat het probleem bij Ajax niet de doelman was. Ja Ajax had een nieuwe keeper nodig, maar denk dat ze ook prima het seizoen met Pasveer hadden kunnen afmaken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen