Triest: ex-Barcelona verdediger Umtiti slachtoffer van racisme

4 januari 2023, 21:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Samuel Umtiti heeft ondanks de knappe 2-1 overwinning van Lecce tegen Lazio een dramatisch gevoel overgehouden. De oud-verdediger van onder andere FC Barcelona en Olympique Lyon werd tijdens en na de wedstrijd racistisch bejegend door Lazio-supporters in het uitvak. Lazio-fans richtten zich niet alleen op Umtiti. Ook Lameck Banda, die na rust in de kleedkamer achterbleef, werd slachtoffer van racisme.

Tijdens de wedstrijd had de scheidsrechter het spel al een keer eerder stilgelegd wegens de verschrikkelijke spreekkoren. Umtiti vroeg echter zelf aan de leidsman om de wedstrijd te hervatten. "Hij wilde reageren op de beledigingen die hij op het veld had ontvangen", reageerde Lecce-trainer Saverio Sticchi Damiani. 

"Een echte kampioen"

De wedstrijd werd hervat en Lecce draaide na rust de 0-1 achterstand om die het in de eerste helft had opgelopen. "Umtiti reageerde als een echte kampioen", sprak Damiani. Ook de Lecce-supporters staken de verdediger een hard onder de riem. De ruim 26 duizend fans scandeerden de naam van de Franse verdediger en overstemden daarmee het racistische gejoel.

Met deze 2-1 overwinning boekte Lecce drie uitstekende punten in de strijd om handhaving in de Serie A. De ploeg vergroot het gat met de degradatieplekken naar negen punten. Lazio staat op een vijfde plaats in de Italiaanse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen