Kaapverdië luistert naar Infantino en vernoemt stadion naar Pelé

4 januari 2023, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FIFA-voorzitter Gianni Infantino was gedurende het WK in Qatar al onderwerp van gesprek en dat is in de eerste dagen van het nieuwe kalenderjaar niet anders. De Zwitser baarde opzien door tijdens de begrafenis van Pelé selfies te maken bij diens doodskist. Bovendien zei Infantino dat alle lidstaten van de FIFA een stadion naar de Braziliaanse grootheid moeten vernoemen. Kaapverdië heeft in ieder geval geluisterd.

Infantino was maandag aanwezig bij de rouwplechtigheid van Pelé, die vorige week na een lang ziekbed overleed. De voorzitter van de FIFA kreeg veel kritiek voor het feit dat hij foto's nam naast de geopende kist van Pelé. Ook zijn opmerking dat alle lidstaten van de FIFA een stadion in hun land moeten vernoemen naar één van de beste voetballers aller tijden schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Maar met Kaapverdië heeft het eerste land al besloten het nationale stadion de naam van Pelé te geven.

Dat maakt premier José Ulisses Correia e Silva bekend op zijn Facebook-pagina. 'Kaapverdië en Brazilië hebben een geschiedenis en cultuur die hand in hand gaan, aangezien het twee broederlanden zijn, verbonden door taal en door zeer vergelijkbare identiteiten', schrijft de premier. 'En met het overlijden van Edson Arantas de Nascimento, koning Pelé, (…), is het nu onze wens om hem te eren.' En dat doen Kaapverdië en Correia e Silva dus door het nationale stadion, Estadio Nacional de Cabo Verde, om te dopen tot Estadio Pelé.

Correia e Silva is ervan overtuigd dat 'verschillende landen over de hele wereld' het voorbeeld van Kaapverdië zullen volgen. De premier schrijft dat het land zijn intentie al aan de FIFA heeft gecommuniceerd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen