Ajax brengt tweede bod uit op nieuwe doelman, Noppert is plan B

4 januari 2023, 09:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gerónimo Rulli moet per direct het keepersprobleem bij Ajax op gaan lossen, zo meldt Voetbal International. Nadat het eerste bod van de Amsterdammers op de 30-jarige Argentijn al was afgewezen door Villarreal, is de club vastberaden om Rulli deze winter aan te trekken als nieuwe eerste doelman. Binnen enkele dagen moet de transfer afgerond zijn. 

Rulli moet in Amsterdam de concurrentie aangaan met Remko Pasveer (39), die vanwege zijn hoge leeftijd niet als lange-termijn optie wordt gezien door trainer Alfred Schreuder. Omdat Jay Gorter (22) ook niet aan de verwachtingen van Schreuder voldoet, zetten de Amsterdammers al langer in op de komst van een nieuwe, betrouwbare doelman. Rulli kwam tot dusver tot 331 wedstrijden in het betaalde voetbal. 

De Argentijn komt sinds de zomer van 2020 uit voor Villarreal, met wie hij vorig jaar de Europa League wist te winnen ten koste van Manchester United. Rulli was mee met de selectie van zijn nationale ploeg naar het WK, maar kwam niet in actie in Qatar. De veelbesproken Emiliano Martínez kreeg de voorkeur bij Argentinië. Onder meer VI en de Telegraaf meldden eerder al dat Ajax vorige week al een bod op Rulli had uitgebracht, maar dat Villarreal dit resoluut heeft afgewezen. Een tweede, hogere poging zou de Spaanse subtopper echter van gedachten moeten doen veranderen.

Noppert is alternatief

Mocht het de Amsterdammers niet lukken om Rulli deze winter binnen te halen, dan is Andries Noppert in beeld om de regerend landskampioen te versterken. De 28-jarige doelman maakt dit seizoen een uitstekende indruk bij SC Heerenveen en werd door bondscoach Louis van Gaal daarom gepromoveerd tot eerste doelman van Oranje, waarmee hij actief was op het WK. Vanwege zijn ongekende prestaties mag Noppert voor het juiste bedrag vertrekken bij Heerenveen, hoewel Ajax Rulli als absolute prioriteit beschouwt. 

Lees ook: Ajax ziet 'te laag' eerste bod afgewezen worden door Villarreal

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verdediging? Verdediging? V e r d e d i g i n g ?? 🥱

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar Rulli is al 30 jaar, "voor de toekomst ?". Ajax wees nou niet zo paniekerig en naïef, er zijn zat jongere goede keepers te koop. Kwestie van goede scouting, Oblak - Ter Stegen - Neuer- Courtois om maar enkele te noemen waren ook onbekenden. Overigens de reflexreacties van Rulli zijn wel positief te onderkennen.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind 30 voor een keeper niet heel erg oud, al zou ik ook wel liever een iets jonger iemand zien komen. Aan de kwaliteit van Rulli twijfel ik ook niet eerlijk gezegd. Heb hem denk ik een keer of 10 zien keepen en het was altijd prima.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ok Gusa is te hopen dat hij tegen NEC al in het doel staat. Nederland is wel nog koud voor iemand die het warme Villareal gewend is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen