Roma baalt van Karsdorp-situatie: "Iemand is op zoek naar roem"

3 januari 2023, 13:49

Tiago Pinto heeft hard uitgehaald naar Rick Karsdorp. De algemeen directeur van AS Roma baalt stevig van de houding van de Nederlandse rechtervleugelverdediger sinds zijn ruzie met José Mourinho.

Karsdorp kan sinds begin november niet meer door een deur met Mourinho. De Portugese oefenmeester haalde na het 1-1 gelijkspel tegen Sassuolo hard uit naar de oud-speler van Feyenoord. "Het spijt me dat de ploeg is verraden door de houding van een onprofessionele speler", brieste Mourinho. Karsdorp weigerde vervolgens de trainen en sloeg een trainingsstage in Japan over, wat kwaad bloed zette in Rome.

"Na de wedstrijd tegen Sassuolo en de uitspraken van Mourinho heeft de speler zich ernstig onprofessioneel gedragen door niet te komen opdagen op de training en niet deel te nemen aan de tour in Japan", aldus Pinto in gesprek met La Gazzetta Dello Sport. "We hebben controverse vermeden door samen te werken met de entourage van de speler. Rick is terug, heeft getraind en weer gespeeld. Jammer genoeg wil iemand ons werk teniet doen."

Roma kreeg deze week te horen dat Karsdorp via zijn advocaat excuses eist van Mourinho. "Ik weet niet of dat nog steeds zijn advocaat is, maar hij was meer op zoek naar roem dan naar een oplossing", vervolgt Pinto, die ook baalt van de FIFPro. De spelersvakbond nam het in een statement op voor de 'gepeste' Karsdorp. "Ze hebben ons er nooit over gesproken. Karsdorp is nooit uit de selectie gezet, zelfs niet toen hij niet kwam opdagen."

Vertrek

Roma wil deze winter meewerken aan een vertrek van Karsdorp, die de voorbije tijd met meerdere clubs in contact is gebracht. "Maar hij gaat niet gratis weg", zo laat Pinto weten. Onder meer Ajax is in verband gebracht met Karsdorp, al lijkt een transfer naar een club uit een van de Europese topcompetitie waarschijnlijker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen