'Memphis raakt FC Barcelona compleet beu, Xavi weigert vertrek'

3 januari 2023, 13:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay (28) begint zijn situatie bij FC Barcelona behoorlijk zat te raken. De international van Nederland begint door te krijgen dat zijn situatie redelijk uitzichtloos aan het raken is in Camp Nou en bekijkt de opties om in januari al te vertrekken. De club wil hem vooralsnog niet laten gaan.

Dagblad SPORT maakt dinsdag melding van de transferontwikkelingen in Catalonië. Voor de jaarwisseling bleef Memphis op Oudejaarsdag ook weer negentig minuten op de bank tegen Espanyol, ondanks dat de Catalaanse grootmacht amper wat creëerde aanvallend. Dat zou volledig tegen het zere been zijn van de Nederlander, die totaal niet snapt waarom Xavi zou weinig een beroep op hem doet.

Memphis zou denken dat het sportieve aspect inmiddels niet meer de doorslag geeft in zijn speeltijd, maar er andere belangen meewegen in de beslissing om hem op de bank te houden. FC Barcelona heeft intern laten weten dat Memphis alleen mag vertrekken als hij zelf water bij de wijn doet, zodat er op die manier ruimte komt in het salarishuis van de Catalaanse grootmacht. Als hij van zijn volledige resterende deel afziet, wil de club meewerken aan een ontbinding van de tot in de komende zomer lopende verbintenis.

Lees ookDit gaat FC Barcelona doen op de transfermarkt in deze window

Xavi wil Memphis houden

Naar buiten toe communiceert de club echter iets anders dan waarover SPORT schrijft. Xavi liet dinsdag tijdens de persconferentie desgevraagd nog weten dat de spits helemaal niet mag verkassen. "Ik wil niet dat Memphis of welke andere speler dan ook vertrekt in januari. Ik denk dat het voor ons een hele rustige window wordt", sprak de oefenmeester. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is er in elk geval nog geen bod ontvangen: ook Newcastle United heeft zich nog niet gemeld.

SPORT schrijft dat wel dat Manchester United, Arsenal, Chelsea, Juventus en AS Roma op de achtergrond kijken naar een extra spits, maar voor hen Memphis vooral interessant is als hij gratis kan overkomen. Dan moet hij dus afzien van zijn resterende deel salaris bij FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen