Clubloze Labyad duikt op het trainingsveld op bij FC Utrecht

3 januari 2023, 10:06   Bijgewerkt: 3 januari 2023, 10:22

Zakaria Labyad (29) is opgedoken op het trainingsveld van FC Utrecht. De middenvelder annex aanvaller had een aflopend contract deze zomer bij Ajax, maar vond tot dusver nog geen nieuwe club. Dat had vermoedelijk te maken met de knieblessure die hij in de slotfase opliep in Amsterdam, want in de Domstad gaat hij het laatste stuk van zijn herstel in.

Dat maakt FC Utrecht dinsdagochtend bekend. 'Utrechter Zakaria Labyad werkt de laatste fase van zijn revalidatie af bij het eerste elftal en Jong FC Utrecht', laat de club weten in een verklaring. Of er meer inzit dan het bieden van een plek om te herstellen, valt niet in het statement te lezen. Labyad heeft een verleden bij FC Utrecht, want voor die club speelde hij 58 officiële wedstrijden, waarin hij twintig keer scoorde en zestien assists gaf. Onder Erik ten Hag was hij een van de uitblinkers en toen de coach naar Ajax overstapte, nam hij de spelbepaler voor zo'n zes miljoen euro mee naar Amsterdam. 

Onder Ten Hag kon hij zijn stempel bij Ajax uiteindelijk te weinig drukken. Zeker de laatste jaren kwam hij amper nog in actie en door zijn zware kniekwetsuur werd het een afscheid in stilte voor Labyad. In het laatste jaar kreeg hij nog te maken met een zaak rondom een vermeende mishandeling van een aannemer, maar daarvoor werd hij uiteindelijk nooit veroordeeld.

Lees ookAjax bevestigt triest afscheid Labyad: "Binnenkort geopereerd"

Door al die ontwikkelingen bleef de teller bij Ajax in vier jaar tijd op slechts 54 officiële duels staan, waarin hij dertienmaal scoorde en tien assists gaf. Naast Ajax en FC Utrecht stond Labyad onder contract bij onder meer PSV, Fulham, Vitesse en Sporting Portugal. Of Labyad zelf weer in de Domstad verder zou willen, is eveneens niet bekend. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen