Bayern zit Ten Hag dwars met oplossing voor zware blessure Neuer

3 januari 2023, 08:57

Bayern München heeft de opvolger van Manuel Neuer bijna binnen: Yann Sommer (34) gaat vermoedelijk spoedig de overstap maken van Borussia Mönchengladbach. Der Rekordmeister betaalt naar verluidt zo'n vijf miljoen euro voor de Zwiterse sluitpost. Die stond overigens ook op de lijstjes van Erik ten Hag bij Manchester United.

Diverse media maken melding van de aanstaande overgang van Sommer, waaronder het betrouwbare Süddeutsche Zeitung. Neuer brak na het wereldkampioenschap met Duitsland zijn been tijdens een ski-reisje, waardoor Bayern München onder de lat opeens moest improviseren. Sven Ulreich en Johannes Schenk worden niet gezien als structurele eerste keepers voor een hele seizoenshelft of mogelijk nog langer. Er wordt intern naar verluidt getwijfeld of de inmiddels 36-jarige Neuer nog op zijn oude niveau zal terugkeren.

En dus richtte Bayern München de blik op Sommer en dat is niet gek. De goalie is niet alleen een penaltyspecialist, maar ook nog eens een van de uitblinkers de laatste jaren van BMG én de nationale ploeg van Zwitserland. Bovendien loopt zijn contract aan het einde van dit seizoen af, waardoor hij voor een spotprijsje is op te pikken en zijn huidige werkgever in elk geval nog een transfersommetje voor hem incasseert. Sommer heeft Borussia Mönchengladbach inmiddels verzocht om te mogen vertrekken.

Lees ook: Ten Hag legt glasheldere wens neer bij clubleiding Manchester United

Interesse Manchester United

Dat de in de zomer transfervrije Sommer ook op de wensenlijst van Ten Hag verscheen, is niet verbazingwekkend. Bij Manchester United loopt het contract van David De Gea na dit seizoen ook af, bovendien is de Spaanse keeper aan de bal niet zo goed. Sommer zeker wel en daardoor was hij gezien zijn transfervrije status interessant voor Manchester United. Alleen als Sommer voor een half seizoen tekent bij Bayern München is dat nog kansrijk, anders moet Ten Hag vermoedelijk verder zoeken als hij een verandering wil doorvoeren onder de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen