Boos Espanyol wil dat derby tegen Barça ongeldig wordt verklaard

2 januari 2023, 22:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De tumultueus verlopen Catalaanse derby tussen FC Barcelona en Espanyol (1-1) krijgt een staartje. Laatstgenoemde club heeft een officieel verzoek gedaan om de wedstrijd ongeldig te verklaren.

Robert Lewandowski had volgens Espanyol niet mogen deelnemen aan de burenruzie. De Poolse topspits kreeg op 8 november in het met 2-1 gewonnen duel met Osasuna twee gele kaarten en maakte bij het verlaten van het veld een 'minachtend gebaar', waarvoor hij in totaal drie wedstrijden werd geschorst.

Lewandowski zou door de schorsing onder meer het duel met Espanyol missen, maar was zaterdag toch speelgerechtigd omdat een dag voor de hervatting van de Spaanse competitie de straf werd opgeschort. Espanyol reageerde verbolgen en vindt nog steeds dat Lewandowski eigenlijk niet in actie had moeten komen.

'Espanyol zal, zoals aangekondigd aan de vooravond van de wedstrijd, alle beschikbare middelen gebruiken om zijn belangen en die van de fans te verdedigen. Dit flagrante onrecht brengt de essentie van onze competitie in gevaar', zo laat Espanyol in een statement weten.

Er viel na de wedstrijd tussen Barcelona en Espanyol genoeg om over na te praten. Mateu Lahoz eiste een negatieve hoofdrol op door met kaarten te strooien en twee spelers van het veld te sturen. Het was voor de Spaanse scheidsrechter zijn eerste wedstrijd sinds de hectisch verlopen kwartfinale op het WK tussen het Nederlands elftal en Argentinië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen