'Ronaldo heeft speciale Newcastle-clausule in contract staan'

2 januari 2023, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo heeft een speciale Newcastle United-clausule in zijn contract bij Al-Nassr laten opnemen, zo claimt Marca. Als de Engelse club zich dit seizoen plaatst voor de Champions League, dan kan de 37-jarige Portugese aanvaller komende zomer op huurbasis de stap naar St. James' Park maken.

Deze clausule kan niet los worden gezien van het feit dat de Newcastle United sinds ruim een jaar in Saoedische handen is en Ronaldo in Saoedi-Arabië gaat spelen. Het is geen geheim dat de Champions League het favoriete toernooi van Ronaldo is. De vijfvoudig winnaar de Ballon d'Or is met 140 doelpunten de all-time topscorer van de Champions League. Eeuwige rivaal Lionel Messi, tot nu toe goed voor 129 goals, zou hem de komende jaren kunnen inhalen.

Keert Ronaldo via Newcastle United terug in de Champions League, dan zou hij zijn record(s) verder kunnen aanscherpen. Het is niet ondenkbaar dat de Engelse club zich over enkele maanden kwalificeert voor het belangrijkste Europese clubtoernooi. De ploeg van trainer Eddie Howe staat op dit moment knap derde. De top-vier van de Premier League plaatst zich voor de Champions League.

XXL-contract

Ronaldo is deze maandag naar Saoedi-Arabië gevlogen, waar hij dinsdag wordt gepresenteerd door Al-Nassr. De aanvaller gaat in het Midden-Oosten jaarlijks naar verluidt 200 miljoen euro opstrijken. Het contract van Ronaldo bij Al-Nassr loopt door tot medio 2025.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen