Van Bronckhorst ziet opvolger tegen zelfde obstakel oplopen met einde fraaie reeks

2 januari 2023, 15:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rangers FC is er wederom niet in geslaagd om met Celtic af te rekenen in de Schotse Premiership. De nummer twee van Schotland leek na een achterstand na de pauze lang op weg naar een overwinning door doelpunten van Ryan Kent en James Tavernier, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis: 2-2. Daardoor wacht Rangers nog altijd op de eerste derbyzege sinds 29 augutus 2019, nog voor Giovanni van Bronckhorst aangesteld werd. 

En de Nederlande coach werd alweer ontslagen als manager van Rangers FC en na zijn vertrek was de ommekeer volledig ingezet. Na het gelijkspel tegen Saint-Mirren (1-1) kreeg de coach zijn congé en opvolger Michael Beale (foto) kreeg de tijd tijdens de WK-stop om zijn elftal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Daar is de oefenmeester tot dusver goed in geslaagd, want tot de Old Firm van vandaag (maandag) werden alle officiële duels gewonnen: Hibernian (3-2), Aberdaan (2-3), Ross County (0-1) en Motherwell (3-0) werden na de 3-0 zege in de enige oefenwedstrijd (3-0 zege tegen Bayer Leverkusen) al verslagen. En ook tegen Celtic kwam de ploeg goed voor de dag. 

Lees ookVan Bronckhorst reageert in statement voor het eerst op ontslag 

Maar wat de Nederlandse coach maar niet lukte met Rangers FC, kreeg Beale in zijn eerste poging ook niet voor elkaar: winnen in de Schotse competitie van Celtic. Van Bronckhorst kwam eveneens uiterlijk tot een gelijkspel (1-1), maar ging vooral onderuit tegen de eeuwige rivaal (1-2, 3-0 & 4-0). Alleen in de Schotse beker werd Celtic een keer verslagen onder leiding van Van Bronckhorst: 2-1. Dat leek na zijn vertrek in de competitie maandag dus ook eindelijk weer eens te lukken, maar door een treffer van Kyogo Furuhashi ging het vlak voor tijd toch nog mis en blijft het verschil tussen beide teams liefst negen punten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen