Dit gaat FC Barcelona doen op de transfermarkt in deze window

3 januari 2023, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het 'nieuwe' FC Barcelona kende een wisselende eerste seizoenshelft. Na de komst van Robert Lewandowski wilde preses Joan Laporta op alle fronten weer meestrijden om de prijzen, maar in de Champions League werden de Catalanen uitgeschakeld in de groepsfase. In La Liga staat de club wel bovenaan, maar om kampioen te worden, wil Xavi zich nog versterken. FCUpdate.nl maakt de balans op voor de komende transferwindow van de club. 

Versterkingen

Xavi wil in januari het liefst nog een rechtsback toevoegen aan de A-selectie van FC Barcelona. Met Sergi Robert (wordt als middenvelder gezien), Héctor Bellerín (komt niveau tekort), Jules Koundé, Ronald Araujo (willen beiden liever centraal spelen) en Sergino Dest (verhuurd) heeft FC Barcelona weliswaar zeker vijf opties als rechtsback onder contract staan, maar geen van allen voldoet. Daardoor kwam het zelfs voor dat linkspoot Alejandro Baldé aan de rechterflank speelde.

Daardoor heeft Xavi een hele duidelijke wens neergelegd bij de clubleiding: zorg voor een nieuwe rechtsback. In het geruchtencircuit kwamen er allerlei namen langs: Benjamin Pavard (diens interesse werd bevestigd door Laporta), Diogo Dalot, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, César Azpilicueta, Juan Foyth en Stephane Singo. Met een rechtsback is de transferhonger van Xavi op korte termijn in elk geval gestild.

Vooruitzien

Dat er toch elke dag weer krantenpagina's vol geschreven staan over de transfersituatie van FC Barcelona, heeft alles te maken met de aanstaande veranderingen binnen de club. Het contract van Sergio Busquets loopt na dit seizoen af en de routinier heeft min of meer zijn afscheid al aangekondigd. Om hem extern te vervangen wordt dan ook al rondgekeken: de binnenkort transfervrije N'Golo Kanté en diens ploeggenoot Jorginho, Edson Álvarez, Martín Zubimendi, Ruben Néves en Youri Tielemans werden de afgelopen maanden aan de Catalaanse grootmacht gelinkt.

Lees ook: Project Ten Hag: op deze posities heeft United nog versterking nodig 

Verjongen

Busquets trekt na dit seizoen dus normaliter de deur achter zich dicht. Met de opvolging van hem zijn ze zoals hierboven aangegeven al volop bezig. Robert Lewandowski gaat nog wel een paar jaar mee en daarna kan Ferran Torres of Ansu Fati zijn plaats innemen. Ook op het vertrek van routinier Jordi Alba, die een torenhoog loon heeft, werd met de komst van Alonso en doorbraak van Baldé al ingespeeld, al speelt hij nog in Camp Nou.

Toch kijkt Laporta op de lange termijn nog naar meer plekken: de vertrokken Piqué is achterin bijvoorbeeld nog niet vervangen. Een meer ervaren stand-in voor Marc-André Ter Stegen is gewenst. Sergi Roberto speelt tegen de voorwaarden van een jeugdcontract, maar is ook een meer ervaren kracht die zijn langste tijd gehad lijkt te hebben. Op meerdere fronten is er rond de meer ervaren spelers van FC Barcelona wel wat beweging. Ondanks een lage gemiddelde leeftijd, kan de club daarin altijd nog verjongen. En Laporta wil de naam van de club hoog houden, door de grote talenten van Europa ook weer naar Catalonië te halen: in die strijd hoopt de club Angelo Gabriel (Santos) binnen te halen voor AC Milan.  

{image[357018][left-half][]}Vertrekkers

Omdat FC Barcelona zich niet plaatste voor de knock-outfase van de Champions League, moet de club financieel een pas op de plaats maken. Het kreeg van Piqué een meevaller te verduren: de verdediger stopte en zag af van het resterende deel salaris. Maar er mogen nog meer spelers vertrekken om financiële speelruimte vrij te maken voor de komst van bijvoorbeeld een rechtsback. Memphis mag tegen een goed bod vertrekken, zeker gezien zijn aflopende verbintenis in de zomer. Voor de dure Alba geldt hetzelfde: hem zien ze vanwege zijn torenhoge loon zelfs graag verkassen. Ook Bellerín mag tussentijds gaan als beide partijen eruit komen met elkaar.

Kwade tongen beweren dat ook Ferran Torres of Raphinha eventueel weg mogen c.q. moeten: beide spelers werden het afgelopen kalenderjaar voor ruim vijftig miljoen euro gepresenteerd, maar vallen ietwat tegen. Door de vele opties op de flanken wil Laporta met de verkoop van een van de buitenspelers een grote financiële slag slaan. Rond Frenkie de Jong blijft ook altijd beweging, al heeft hij sportief zijn waarde inmiddels wel bewezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen