Conte kritisch na nederlaag: "Plek vijf misschien wel het beste"

1 januari 2022, 21:19

Antonio Conte is zondagmiddag na de pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Aston Villa ingegaan op de hoge verwachtingen die er voorafgaand aan het seizoen waren van zijn ploeg. Volgens de Italiaanse manager kan Tottenham Hotspur momenteel niet beter, waardoor ambities voor de landstitel ook de ijskast in kunnen.

Na afloop van het verloren duel tegen Aston Villa (0-2) toonde Conte zich op de persconferentie tegenover de Engelse pers realistisch, maar ook kritisch over de situatie in het Tottenham Hotspur Stadium: "De situatie is duidelijk. Het is makkelijker als je nog veel goede opties hebt op de bank. Als je mee wil doen om de landstitel heb je veertien of vijftien spelers van topkwaliteit nodig", is de Italiaanse oefenmeester van mening. "We hebben het nagelaten om een solide fundering te leggen."

Lees ook: Video: Schutterende Lloris bezorgt Spurs valse start in 2023

Aan het begin van het seizoen werd Tottenham Hotspur door verschillende Engelse media genoemd als titelkandidaat, waar Conte zich totaal niet in kon vinden. "De fans verdienen het beste, maar misschien is de vijfde plek het hoogst haalbare. Naar mijn idee was het erg vreemd om dit te lezen", doelt de trainer op de berichten in de media voorafgaand aan het seizoen.

Vorig seizoen lukte het Conte wel om Tottenham Hotspur de Champions League in de loodsen. Momenteel staan de Spurs op een vijfde plek in de Premier League, waardoor er nog niets aan de hand is. Echter is de nederlaag tegen Aston Villa, maar ok het gelijkspel op bezoek bij Brentford, niet hetgeen dat de club gewenst had.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen