'Real zet clublegende op schaduwlijst voor opvolging Ancelotti'

1 januari 2022, 18:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Carlo Ancelotti heeft bij Real Madrid nog een contract tot medio 2024, maar de ervaren Italiaan wordt de laatste weken in verband gebracht met de vacante positie van bondscoach van Brazilië. De Koninklijke heeft naar verluidt inmiddels een schaduwlijst samengesteld met mogelijke opvolgers van de oefenmeester. 

De topkandidaat om Ancelotti in 2024 óf eerder op te volgen is de Duitser Thomas Tuchel, schrijft Fichajes. De 49-jarige trainer is momenteel clubloos nadat Chelsea hem in september de deur wees. Dat deed het amper een jaar nadat hij de club voor de tweede keer in de geschiedenis aan de Champions League hielp door in de finale het favoriete Manchester City te verslaan. Daarnaast stond Tuchel in het verleden ook aan het roer bij Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. 

Lees ook: 'Ancelotti stelt Real Madrid teleur en gaat voor bondscoachschap'

Daarnaast zou ook een andere voormalig trainer van PSG in Madrid op de kandidatenlijst staan. Mauricio Pochettino (50) werd afgelopen zomer op straat gezet door de Parijzenaars maar staat hoog in aanzien in de voetbalwereld sinds zijn periode bij Tottenham Hotspur. Met de Londense club bereikte hij in 2019 de Champions Leauge-finale na een dramatische ontknoping in de halve eindstrijd tegen Ajax. Pochettino kent de Spaanse competitie goed uit zijn tijd als speler. Tussen 1994 en 2000 én tussen 2004 en 2006 stond hij onder contract bij Espanyol, de tweede club van Barcelona. 

Zidane-route of dark horse?

Daarnaast zou ook een absolute clublegende van Real Madrid kandidaat zijn om het stokje over te nemen. Raúl González Blanco (45) is momenteel trainer van het B-team van de club waarmee hij als speler onder meer drie keer de Champions League won. In het verleden werd ook Zinedine Zidane met succes doorgeschoven vanuit het tweede elftal van de club. De vierde en laatste naam die circuleert is die van voormalig Duits bondscoach Joachim Löw. Hij stond echter sinds 2004 niet meer aan het roer bij een club en wordt dan ook als een 'dark horse' beschouwd. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen