Newcastle zadelt Ten Hag en Manchester United met probleem op

1 januari 2022, 13:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft afscheid genomen van Martin Dúbravka. Newcastle United heeft de huurperiode van de 33-jarige doelman voortijdig beëindigd. De Slowaak keert per direct terug naar zijn eigenlijke werkgever.

Het was de bedoeling dat Dúbravka het hele seizoen op huurbasis voor Manchester United zou uitkomen. Newcastle United heeft echter besloten om de keeper terug te halen. Dúbravka kwam het afgelopen half jaar alleen in de League Cup-wedstrijden tegen Aston Villa een Burnley in actie voor The Red Devils.

Manchester United haalde Dúbravka afgelopen zomer als back-up van David de Gea naar Old Trafford. Tijdens de laatste wedstrijden van 2022, de ontmoetingen met Nottingham Forest (3-0 winst) en Wolverhampton Wanderers (0-1), was echter Tom Heaton de tweede doelman. Of dat te maken had met de nakende terugkeer van Dúbravka, is onduidelijk.

Nieuwe doelman?

Nu Dúbravka is vertrokken, gaat Manchester United waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe reservekeeper. De Engelse club zou er ook voor kunnen kiezen om de uitgeleende Dean Henderson terug te halen. Hij wordt sinds afgelopen zomer verhuurd aan Nottingham Forest, waar hij de eerste keuze onder de lat zit. Het liefst laat Manchester United hem vlieguren maken, waardoor een gang naar de transfermarkt een reële optie lijkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen