Mateu Lahoz vestigt met kaartenregen persoonlijk record

1 januari 2022, 12:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mateu Lahoz trok op oudjaarsdag zijn WK-vorm door door bij de wedstrijd tussen FC Barcelona en Espanyol (1-1) met kaarten te strooien. Met de kaartenregen vestigde de Spaanse scheidsrechter een nieuw persoonlijk record.

De kaarten vielen als rijpe appelen bij de Catalaanse derby. Lahoz trok liefst zestien keer een gele kaart. Twee keer ging het om een tweede gele, dus een rode kaart. Xavi werd ook op de bon geslingerd door de scheidsrechter, die na afloop van de wedstrijd te maken kreeg met een storm aan kritiek.

Het oude kaartenrecord van Lahoz in de Spaanse competitie dateerde van 6 januari 2019, toen de arbiter tijdens de wedstrijd tussen Sevilla en Atlético Madrid twaalf gele kaarten uitdeelde. Het LaLiga-record staat op naam van Pino Zamorano, die in 2003 bij de derby tussen Espanyol en FC Barcelona zes spelers wegstuurde en meerdere gele kaarten uitdeelde. Phillip Cocu was een van de spelers die rood kreeg.

Kwartfinale WK

Lahoz was ook na de kwartfinale van het WK tussen het Nederlands elftal en Argentinië de kop van Jut. De 45-jarige scheidsrechter eiste in Qatar een hoofdrol op door een recordaantal gele kaarten uit te delen, maar niet naar de borstzak te grijpen toen Lionel Messi overduidelijk hands maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen